Meda robot!

Meda robot!

1854
0
PODELI

Da li ste igrali, možda, Five Nights at Freddy’s, ili gledali neki od filmova sa lutkom Čakijem? Ako ste iz tih iskustava izašli bez nekih većih trauma, a dopao vam se Ted i Ted 2, onda će vam se sigurno dopasti i ovaj meda robot. Pravi plišani meda koji može da se pomera i da priča! Nemojte brinuti, još nije došlo vreme da plišani medvedi sa veštačkom inteligencijom pokušaju da svrgnu ljudsku rasu. Ovaj meda je deo projekta japanske start-up kompanije Adawarp. Oni su se dosetili da u plišanog medu ugrade motorizovani skelet, kamere umesto očiju, zvučnike i mikrofon, i tako naprave medu robota koji se kontroliše pomoću Oculus Rift-a i Xbox kontrolera.

Zašto bi bilo ko napravio tako nešto?

Tatsuki Adanija, vođa projekta, je došao na ideju kako bi sačuvao vezu sa svojom devojkom koja je živela u drugom gradu. Plan mu nije uspeo, ali ideja je prilično dobra. Pomoću Occulus Rift-a, ova tehnologiija vam omogućuje da na daljinu učestvujete u razgovoru kao da ste zaista u istoj prostoriji sa osobom sa kojom pričate. Pričate, slušate, klimate glavom, i meda sve ponavlja osobi sa kojom vodite razgovor. I još možete kontrolisati medine ruke pomoću Xbox kontrolera. Pored standardne internet komunikacije, ova tehnologija bi se mogla primeniti i u marketinške svrhe, mogla bi pružiti teško obolelima šansu da izađu iz kuće i druže se, obilaze udaljena mesta, a sigurni smo da će joj se vremenom naći još raznovrsnije namene. Kao što je, na primer, prepadanje drugara ili nesretnih prolaznika.

Adawarp meda bi trebalo da bude pušten u prodaju krajem godine, za $200. Ako ne volite plišane mede, mogli biste da tražite bilo koji drugi dizajn. Biće zanimljivo videti šta će ljudi najviše tražiti.

Da li biste vi koristili ovu tehnologiju?

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR