MakerBot Mini 3D štampač krenuo sa isporukom

MakerBot Mini 3D štampač krenuo sa isporukom

2950
0
PODELI

Prvi put predstavljen na CES konferenciji ove godine, MakerBot Replicator Mini je najzad krenuo sa isporukom kupcima u SAD, a do kraja nedelje će biti dostupan i u prodavnicama.

Breaker

Kompaktan uređaj težak je 8 kilograma, a visok je samo 38 centimetra i predstavlja jedan od najboljih kućnih 3D štampača.

“Vidimo MakerBot Replicator Mini kao prekretnicu u industriji 3D štampe, nalik na tranziciju računara u domove pre 30 godina.”, izjavio je Bre Petis, CEO kompanije MakerBot.

Cena uređaja iznosi 1,375 dolara i sa tom cenom on se bori sa odličnim, a malo povoljnijim, Cube 2 3D štampačem od kompanije 3DSystems.

Ipak, MakerBot ima prednost u vidu boljih lokacija za prodaju u Nju Jorku, Bostonu, Konetikatu.

Pored objave da su krenuli sa isporukom, MakerBot je objavio i video koji prikazuje otpakivanje uređaja i kratki video koji prikazuje kako je jednostavno podesiti uređaj. Ovo je neophodno kako bi se ljudi zainteresovali za 3D štampanje.

Video prikazuje proces instalacije MakerBot smart extruder, komponente koja pravi 3D modele, kao i platforme za pravljenje i PLA vlakno, plastični materijal koji se koristi za pravljenje objekata.

U paketu nalazi se i kamera koja omogućava korisniku da nadgleda ceo proces štampanja sa udaljene lokacije, što je izuzetno korisno jer je za štampu nekih objekata potrebno i do 6 sati.

MakerBot Replicator Mini 02

Iako je WiFi povezivanje pomenuto na predstavljanju u januaru, ta mogućnost još uvek nije dostupna. Međutim, ona će biti omogućena preko unapređenja firmware-a “veoma uskoro, pre kraja leta”.

 

Šta kažete za 3D štampače? Da li bi voleli da u svom domu imate mogućnost štampanja raznih objekata?

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR