Lytro pravi kameru sa Android OS

Lytro pravi kameru sa Android OS

646
0
PODELI

Postoji puno odličnih kamera među Android uređajima, ali, ukoliko je glasina tačna, one će postati još bolje.

Breaker

Govori se da Lytro, kreator vrlo zanimljive kamere sa svetlosnim poljem, razvija kameru baziranu na Android operativnom sistemi. Glasina dolazi od @evleaks, tako da možemo reći da je vrlo pouzdana.

Šta je kamera sa svetlosnim poljem? Kamere kompanije Lytro hvataju svo dostupno svetlo u sceni kada se fotografiše. To znači da ne morate da brinete o fokusiranju, jer je sve već fokusirano!

Nakon što napravite fotografiju, možete podesiti šta želite da bude fokusirano, pa čak i malo da podesite ugao fotografije. Fotografija može biti izmenjena neograničen broj puta. Pomoću ovakve kamere fotograf uvek pravi savršenu fotografiju.

Više Android proizvođača je pokušalo da oponaša ovu mogućnost kod uređaja poslednje generacije, ali efekat nije isti. Oni koriste softver kako bi napravili više fotografija sa različitim dubinama, a onda osoba odabere onu fotografiju koja ima dobar fokus. HTC One M8 je nešto najbliže Lytro, jer poseduje poseban senzor za merenje dubine. Ipak, ništa na tržištu nije u stanju da postigne ono što radi Lytro sa svojim kamerama. Kamera koja ima ugrađenu ovakvu tehnologiju, a ujedno koristi Android operativni sistem… To bi bila fantastična kombinacija!

 

Izvor: Phandroid

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR