Lolo Dots , 66-godišnji DOTA igrač

Lolo Dots , 66-godišnji DOTA igrač

1113
0
PODELI
Lolo Dots-3

DOTA 2 je najpopularnija MOBA igra današnjice obožavana i igrana od strane miliona tinejdžera i igrača srednjih godina. Ali da ova igra nije rezervisana samo za mlađe naraštaje pokazuje i primer 66-godišnjeg Lola (Lolo) sa Filipina.

DOTA saigrači su mu dali nadimak Lolo Cris Dots. Ovaj 66-godišnji čovek iz grada Iloila sa Filipina pre godinu dana je počeo da pati od gubitka memorije i pamćenja i postojala je mogućnost da  se ovo pretvori u Alchajmerovu bolest. Doktor je preporučio Lolo Dots-u da igra neke strateške igre kako bi izoštrio svoje pamćenje i smanjio stres. On je pitao svoje unuke za svet šta da igra i oni su u šali predložili da igra DOTU. Ali Lolo je ovaj savet shvatio ozbiljno i zajedno sa jednim od svojih unuka, koji je jedan od najboljih lokalnih DOTA igrača,  je svratio do obližnje kompjuterske radnje i tražio od njega da mu pokaže kako se igra.

Lolo Dots-2

Dok je Lolo Dots pokušavao da nauči da igra, svi su mu se smejali, misleći da nema nikakve šanse da postane dobar. Čak je trpeo i uobičajeni oštri “trashtalk” (psovke i prekori) od mnogobrojnih online saigrača koje je sretao. On kaže da je razumeo zajednicu igrača ove igre. Nakon nekoliko meseci, Lolo Dots je postao toliko dobar u DOTI da pobeđuje sve lokalne igrače u kompjuterskoj radnji. Njegovo pamćenje se takođe poboljšalo i stres smanjio, tako da mu se poboljšalo i opšte zdravstveno stanje.

Lolo Dots-1

Lolo Dots igra od 9 ujutru do 7 uveče i posle ide na spavanje.

Lolo je u intervjuu izjavio da sada jeste navučen da Dotu, ali je i dao savet starijim ljudima da probaju ovu igru, pošto može da im smanji stres i poboljša pamćenje. A možda se i proslave, kao Lolo 🙂

Lolo Dots-3

Lolo planira da kupi kompjuter da bi smanjio troškove igranja, a planira da proba da igra i League of Legends (LoL) uskoro.

Šta vi misllite da li Dotu i LoL mogu da igraju i stariji ljudi uspešno?  Da li i vi imate nekog deku ili baku koji vole video igre? 🙂

Izvor: Pinoy Trending

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR