Logitech G900 Chaos Spectrum, car gejming miševa

Logitech G900 Chaos Spectrum, car gejming miševa

1773
0
PODELI

Pre tri godine Logitech je počeo sa radom na najzahtevnijem dizajnu miša ikad. Sa par poslednjih modela ponudio je neku od novina: G502 je imao najbolji senzor u klasi, G402 ima “Fusion” endžin koji koristi ugrađeni akcelerometar kako bi zadržao preciznost prilikom brzih pokreta, G302 ima prekidače koji pružaju brze klikove bez puno otpora. A sada su sve to spojili u model sa kućištem oblika i težine koja odgovara čak i najzahtevnijim profesionalnim gejmerima – Logitech G900 Chaos Spectrum!

Breaker

U pitanju je najbolji Logitech miš do sada, namenjen i za dešnjake i za levoruke, ima prilagodljivo osvetljenje, mehaničke tastere i laganu konstrukciju vanserijski visokog kvaliteta i dizajna, što pruža udobnost i prilikom dugotrajnog igranja. A ujedno se može koristiti i bežično, a i na kablu!

G900 Chaos Spectrum 05

Razgovarali smo s eSports profesionalcima koji su naglasili da nisu oduševljeni žičanim gejming miševima,“ rekao je Ujesh Desai potpredsednik i generalni menadžer za gejming u Logitechu. “Igrači žele da imaju slobodu koju im nude bežični miševi, a pouzdanost i preciznost žičanih miševa. To je i bila premisa naših dizajnera u ideji da osmislimo bežičnog gejming miša koji će biti brži od drugih žičanih miševa. Uvereni smo da je G900 najbolji gejming miš kog smo ikad proizveli.

JPG 300 dpi (RGB)-Heat_Cyan Top Down Cord

Logitech G900 Chaos Spectrum ima odličan PMW-3366 senzor koji pruža do 12.000DPI, potpuno novi dizajn prekidača i vrlo lagano kućište za bežični miš. Težine svega 107 grama, ima bateriju koja pruža autonomiju od 24h neprekidnog igranja sa uključenim RGB osvetljenjem (ili 30h sa isključenim pozadinskim osvetljenjem), prema Logitech-u.

Pored podesivog RGB osvetljenja preko Logitech softvera, vrlo zanimljiva mogućnost ovog miša je laka izmena bočnih tasera koji su prikačeni magnetom. Tasteri sa leve i desne strane miša se mogu skinuti i zameniti ravnom površinom. Na taj način bi se izbegli slučajni pritisci na bočne tastere prilikom intenzivnog igranja, bez potrebe da se menja način držanja miša.

JPG 300 dpi (RGB)-G900 Heat_Bottom

Jedina “mana” ovog modela je cena, koja će biti oko 179 evra. Premium bežični miševi nisu jeftini, pa je ovo i očekivano. Logitech G900 Chaos Spectrum će krenuti sa prodajom početkom Aprila.

 

Logitech saopštenje za javnost:

Bežična tehnologija za visok profesionalni nivo igre

Uz povratnu reakciju od jedne milisekunde i visoko optimizovanu 2.4GHz bežičnu vezu, Logitech G900 Chaos Spectrum nadmašuje sve druge bežične i žičane miševe. Zahvaljujući delom i ekskluzivnoj tehnologiji koja funkcioniše po principu satnog mehanizma značajno se smanjuje potrošnja energije tako da igrači mogu da igraju 32 sata u kontinuitetu uz jedno punjenje (odnosno 24 sata s originalnim postavkama za rasvetu). Kad miš ostane bez baterije neprimetno se prebacuje iz bežičnog u žičani način rada, a punjenje traje svega dva sata.

Precizni optički gejming senzor

Logitech G900 Chaos Spectrum dolazi s optičkim senzorom koji je prihvaćen i potvrđen od strane profesionalaca kao najbolji gejming senzor na tržištu. Naziva se PMW3366 i precizno i lako prevodi svaki pokret ruke u odgovarajuću aktivnost na ekranu, čak i pri visokoj osetljivosti. Ima veliki DPI raspon od 200 do 12.000 s zero-senzorom ubrzanja i filtriranja, i pruža izuzetnu tačnost praćenja i doslednost u povratnim reakcijama pri bilo kojoj brzini.

Potpuna prilagodljivost

Logitech G900 Chaos Spectrum omogućava da konfigurišete miša prema sopstvenim željama. Koristeći magnetsku navlaku za tastere, miš se može prilagoditi i za dešnjake i za levoruke. Izrađen je kako bi mogao nesmetano stati u svaki dlan i udoban je za dugotrajno korišćenje. S Logitech Gaming Softverom možete prilagoditi osvetljenje i boje prema sopstvenom načinu igre, sistemu računara ili uslovima u prostoriji birajući iz paletu od 16,8 miliona boja. Takođe, možete podesiti postavljanje rasvete u fazu mirovanja ili isključivanje kad vaš sistem nije aktivan.

Mehanički tasteri

Tasteri na Logitech G900 Chaos Spectrum mišu su projektovani tako da povećavaju vreme povratnih informacija čime se ostvaruju brže i preciznije akcije u igri. Ovaj sistem utiče na smanjenje vremena reakcije između tastera i prekidača, a ujedno smanjuje silu koja je potrebna za klik što dovodi do bržih reakcija. Rezultat toga je brza, precizna i pouzdana izvedba u igri.

Osmišljeni dizajn

Svi delovi Logitech G900 Chaos Spectrum miša su optimizovani za smanjenje težine, bez narušavanja njegove stabilnosti. Konstrukcija miša je detaljno analizirana i optimizovana kako bi se izbegla nepotrebna težina u izradi miša. Ovaj bežični gejming miš teži svega 107 grama, udoban je za korišćenje tokom dugog razdoblja i osigurava brze povratne reakcije u igri.

Cena i dostupnost

Logitech G900 Chaos Spectrum se očekuje u Evropi početkom aprila po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 179 evra.

 

 

Izvor: PCGamer i Logitech

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR