Logitech G502 – miš sa 12.000 DPI!

Logitech G502 – miš sa 12.000 DPI!

1593
1
PODELI

Logitech je predstavio novog miša za gejming, pod nazivom G502 Proteus Core, koji ima senzor sa čak 12.000 DPI!

Breaker

Logitech G502 Proteus Core je naslednik G500S modela, koji je godinu dana star. Logitech senzor od 12.000 DPI naziva “najmoćnijim i najpreciznijim senzorom na svetu”, i kaže da je u pitanju najnoviji dizajn koji ne poseduje nijedan miš na tržištu.

Logitech G502 01

Visok DPI ne govori puno o kvalitetu senzora. Većina gejmera koristi DPI podešavanje između 1000-2000 i niko precizno ne može kontrolisati miša na 12.000 DPI, ali Logitech tvrdi da senzor nema akceleraciju, nema ublažavanje kretanja ili filtriranje, nema preskakanja. To su sve magične reči za okorelog gejmera koji se brine da akceleracija miša ne utiče na ciljanje u toku igre. Novina koju Proteus Core model poseduje je mogućnost kalibracije senzora za korišćenje na raznim podlogama kako bi optimizovao praćenje i reagovanje na podizanje miša sa podloge.

Logitech G502 Proteus Core u svom softveru poseduje opciju “Surface Tuning” koja može da uskladišti brojna podešavanja za različite podloge. Dodavanje novog podešavanja traje samo 10ak sekundi – miš se pomera kružno po podlozi dok senzor uzme sempl, analizira podatke i primeni nova podešavanja.

Miš može da uskladišti podatke o podlozi u svoju memoriju, zajedno sa standardnim makro funkcijama i profilima. Logitech drajveri podržavaju i promenu profila miša na osnovu posebnih aplikacija i igara.

Logitech G502 02

Logitech je redizajnirao sistem za tegove koji je bio prisutan kod G500S. Prošli dizajn je pomerao centar gravitacije miša suviše visoko od površine miša, pa novi tegovi od 3.6 grama smeštaju se u prostor na podnožju miša. Odabir gde će se smestiti svaki od tegova (ili će se staviti sva pet) uticaće na centar ravnoteže kod Proteus Core.

Težine 145 grama bez dodatnih tegova, Proteus Core spada u teže miševe.

Logitech Proteus Core će u aprilu krenuti sa prodajom u SAD i Evropi po ceni od 80 dolara.

 

Izvor: PCGamer

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR