LG predstavio najtanji FullHD ekran za telefone

LG predstavio najtanji FullHD ekran za telefone

774
1
PODELI

LG je otkrio displej za koji kaže da je najtanji na svetu full HD LCD ekran za pametne telefone. Ovaj ekran je dijagonale 5.2 inča i omogućiće da se smanji debljina uređaja, kao i njihova težinu. Kompanija nije navela kada će ovaj ekran biti dostupan proizvođačima telefona.

Uz tanak profil i malu težinu, LG navodi da će njihov LCD ekran doprineti lakšem držanju telefona, ali i boljim kvalitetom prikaza. Ekran ima okvir od samo 2.3mm, dok je debljina manja od 2.2mm, što ga čini i najužim ekranom za pametne telefone sa full HD rezolucijom.

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD 03

Kao rezultat malog okvira, polje vidljivosti ekrana je veće nego što je to slučaj sa drugim ekranima današnjice. LG za to navodi da je od “kritične važnosti”. Ovaj ekran je razvijen koristeći LG-jevu tehnologiju pod nazivom “Advanced One-Glass-Solution, poznatu kao OGS, što je prvi slučaj da je ta tehnologija primenjena za izradu displeja.

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD 02

Predstavnik LG-ja je izjavio: “Današnji prikaz najtanjeg Full HD LCD ekrana na svetu predstavlja uzbudljiv napredak u visokom segmentu pametnih telefona, i moguć je zahvaljujući našoj visokoj ekspertizi u IPS i tehnologijama za osetljivost na dodir. LG ekrani će nastaviti svoju posvećenost u razvoju proizvoda koji povećavaju upotrebnu vrednost potrošačima, kao i otvarajući nova vrata za mobilnu i tablet industriju.”

 

Izvor: SlashGear

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR