LG pravi sledeći Nexus telefon

LG pravi sledeći Nexus telefon

869
0
PODELI

Svake godine postoje brojne spekulacije u vezi sa time time kog proizvođača će Google odabrati za izradu novog Nexus telefona ili tableta. U poslednje vreme kruže glasine da će Huawei praviti Nexus, dok izveštaj iz Koreje tvrdi da će to ove godine biti LG.

Breaker

eToday izveštava da su Google inženjeri nedavno posetili glavni štab kompanije LG i fabrike u Južnoj Koreji kao početak nove saradnje sa kodnim imenom “Nooo.”. Uređaj, kako tvrdi izveštaj, će biti sledeći Nexus smartfon, koji navodno nosi radni naziv “Nexus 7”. Poseta predstavnika Google-a je obuhvatila i lokacije gde se nalaze kancelarije LG Display i laboratorije za istraživanje i razvoj, kao i postrojenja koja su zadužena za proizvodnju delova za bežično punjenje i OIS (optičku stabilizaciju slike) za kamere.

Ukoliko su ovi izveštaji tačni, to bi bio treći Nexus telefon koji pravi ova firma iz Koreje, nakon Nexus 4 i Nexus 5. Pretpostavlja se da će naziv sledećeg Nexusa biti drugačiji, jer dva ASUS tableta već nose oznaku “Nexus 7”.

Iako su to još uvek glasine, a projekat u vrlo ranoj fazi, Google i LG sarađuju na brojnim projektima i uređajima, tako da je verovatnoća vrlo visoka da ćemo ugledati i “LG Nexus 7”.

 

 

Izvor: AndroidCentral

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR