LG počinje proizvodnju savitljivih ekrana

LG počinje proizvodnju savitljivih ekrana

587
0
PODELI

LG ekrani će krenuti u masovnu proizvodnju displeja za pametne telefone koji navodno ne pucaju i ne lome se, jer se mogu saviti!

Do kraja četvrtog kvartala ove godine, LG planira da ovi fleksibilni ekrani budu dostupni svim većim klijentima ove kompanije, kako kaže The Korea Times.

“Završili smo razvoj našeg prvog savitljvog ekrana. Počećemo masovnu proizvodnju ovih fleksibilnih ekrana u četvrtom kvartalu ove godine,” izjavila je kompanija za The Korea Times. “Primenićemo 4.5-u generaciju tehnologije sečenja stakla za fleksibilne OLED ekrane. Mesečni kapacitet proizvodnje je 12,000 komada mesečno.”

Potreba za savitljivim ekranima je došla u vreme rastuće potražnje novih tehnologija za ekrane. Predstavnik kompanije LG, Frank Lee, rekao je za The Korea Times da će jedan od razloga za proizvodnju ovakvih ekrana kako bi izašli u susret “ogromnoj potražnji u razvitku novih tipova ekrana.”

LG-flexible-display

Mi jedva čekamo ove ekrane. Da li možete zamisliti kakvi zanimljivi uređaji će moći da se naprave pomoću ovakve tehnologije? Uz to, ukoliko vam ispadne telefon, nećete morati da plaćate skupu zamenu ekrana!

 

Recite nam šta vi mislite u komentarima!

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR