LG Liger F490L, prvi telefon sa LG procesorom

LG Liger F490L, prvi telefon sa LG procesorom

924
0
PODELI

Nova brošura iz Južne Koreje ukazuje da LG sprema predstavljanje novog fableta sa vrlo dobrim specifikacijama. Uređaj nosi oznaku LG F490L i kodno ime “Liger”.

Breaker

Kada su specifikacije u pitanju, LG F490L nudi 1080p displej dijagonale 5.9 inča, 2GB RAM, 32GB interne memorije, kameru od 13Mpix sa laserskim autofokusom (poput LG G3 modela), kameru od 2.1Mpix na prednjoj strani i bateriju od 3000mAh. Dizajn telefona je vrlo sličan LG G3 modelu, iako poseduje drastično veće dimenzije – 157.8 x 81.8 x 9.45mm. Zanimljivo je da je manji od Nexus 6 modela.

LG liger

Prema brošuri, LG F490L će biti zasnovan na čipsetu kompanije LG – NUCLUN sa osmojezgarnim procesorom, što znači da bi ovo mogao biti prvi telefon koji koristi LG procesor. Za procesor je navedeno da ima četiri jezgra na 1.2GHz, a četiri na 1.5GHz, ali nije navedeno da li je 32-bitni ili 64-bitni čip u pitanju. Prema navedenim specifikacijama, rekli bismo da je u pitanju procesor sa big.LITTLE arhitekturom, što znači da neće sva jezgra procesora biti istovremeno aktivna, već samo u grupama od po četiri.

Postavlja se pitanje – Da li je ovo još jedna verzija LG G3, sledeća generacija LG G Pro ili potpuno drugačiji model.

Uređaj će, za sada, biti ekskluziva za LG U+ mrežu u Južnoj Koreji, pošto će NUCLUN čipset verovatno biti proizveden u ograničenim količinama. Nije poznato hoće li ovaj telefon postati dostupan i van Koreje.

 

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR