LG bi mogao da koristi WebOS u pametnim satovima

LG bi mogao da koristi WebOS u pametnim satovima

636
0
PODELI

LG je već investirao u Android Wear ekosistem, ali izgleda da je u potrazi za alternativama. Ukoliko se veruje developerskom web sajtu, LG pokušava da napravi WebOS pametni sat.

Breaker

Web stranica kompanije LG je uklonjena od kako je The Verge izvestio o tome danas. Nema puno detalja za sada, ali LG je odbio da komentariše predstavljanje nosivog uređaja zasnovanog na WebOS: “Mnogo projekata se odvija trenutno u kompaniji LG. Mnogi od njih neće ni ugledati svetlost dana”, rekao je predstavnik kompanije.

WebOS Smartwatch 01

WebOS je naslednik PalmOS i smatra se jednim od najboljih operativnih sistema svih vremena. Kada ga je kupio HP 2010. godine, webOS se koristio na par uređaja ove kompanije, uključujući i TouchPad tablet, sve dok se nije prestalo sa razvojem 2011. godine.

LG je kupio WebOS od HP-a 2013. godine kako bi ga koristio na svojim Smart televizorima. Ipak, ništa ne sprečava LG da koristi ovaj fleksibilni operativni sistem i na drugim uređajima, uključujući pametnim telefonima ili satovima.

WebOS Smartwatch 02

Iako je par ključnih ljudi napustilo WebOS projekat nakon što ga je LG otkupio, kompanija ga i dalje može pretvoriti u dobru alternativu Androidu, pogotovu kod manje razvijenih tehničkih uređaja, poput pametnih satova i Smart televizora. Ali zato LG mora da napravi kompetitivni ekosistem, što predstavlja najveći izazov.

 

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR