Lenovo objavio prihode za Q4 2014

Lenovo objavio prihode za Q4 2014

620
0
PODELI

Ovo je vrlo unosna godina za kompaniju Lenovo. Proizvođač telefona iz Kine isporučio je 18.7 miliona smartfona u četvrtom kvartalu 2014. godine i time postao treći najveći proizvođač smartfona na svetu!

Breaker

Lenovo je ostvario prihod od 2.8 milijardi dolara, zahvaljujući prodaji pametnih telefona, Android TV uređaja i tablet računara. Motorola je imala veliku ulogu u ovom kvartalu kada su pametni telefoni u pitanju, isporučivši 7.8 miliona uređaja. Za celu godinu, Lenovo je prodao preko 76 miliona pametnih telefona, što je rekord za ovu kompaniju. Od toga je samo u Kini prodato 44.9 miliona primeraka.

Pored smartfonova, Lenovo je isporučio i 12 miliona tablet računara, sa udelom na tržištu od 5.1 posto.

Kompanija iz Kine je prevazišla brojna očekivanja i ostvarila novi rekordni pridoh od 46.3 miliona, što je povećalo profit za 20% u odnosu na isti period prošle godine. Uvećali su bruto profit za 6.7 milijardi dolara i operativni profit od 1.1 milijardu dolara.

Drugim rečima, Lenovo postaje vrlo jak igrač na tržištu pametnih telefona, ne samo kada je prodaja u pitanju, već i broj modela koje nude.

 

 

Izvor: TalkAndroid

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR