Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

1254
0
PODELI

Ukoliko postoji jedan računar koji uspešno spaja koncept laptopa i tableta, to je Lenovo IdeaPad Yoga. To je odličan hibridni uređaj koji se preklapanjem pretvara u tablet, sa ekranom od 11 i 13 inča, i postigao je veliki uspeh u svetu.

Uskoro nam stiže naslednik pod imenom Yoga 2 Pro. U pitanju je hibridni laptop-tablet računar sa ekranom od 13.3 inča visoke rezolucije od čak 3.200×1.800 piksela, što je još uvek izuzetno retko na laptop računarima danas.

Upravo rezolucija displeja je veliki napredak u odnosu na originalni Yoga računar koji je imao ekran od 1.600×900 piksela. Ova nova verzija je, takođe, nešto tanja i lakša sa samo 15.5mm debljine i samo 1.4KG težine.

Yoga 2 01

Odlično je videti i tastaturu koja poseduje pozadinsko osvetljenje. I dalje je ovo jedan od najlepših ultrabook računara, bez obzira što se preklapa u tablet. Ukoliko se niste do sada susretali sa Yoga računarom, njegov ekran se preklopi tako da nalegne na donju stranu laptopa i tako se pretvori u izuzetno brz tablet računar sa punim Windows 8 operativnim sistemom.

Zanimljivo, Yoga linija će se podeliti u dve vrste – IdeaPad verziju i ThinkPad verziju. IdeaPad će dobiti ekran izuzetno visoke rezolucije, dok će ThinkPad verzija imati zanimljiv mehanizam kojim se skriva tastatura u tablet modu.

Yoga 2 02

Prisustvo tastature i touchpada ispod prstiju, iako nisu u funkciji, kada se Yoga sklopi u tablet mod jeste malo čudna stvar i mnogi su to zamerali, iako je prvi Yoga poznat po izuzetnoj izradi i odličnom autonomijom baterije (zapravo, najbolji u klasi – do 8 sati neprestanog rada).

Jedva čekamo da vidimo kakva će biti autonomija baterije kod novog Yoga 2 računara, jer on dolazi sa četvrtom generacijom Intel Core procesora koja je izuzetno štedljiva. IdeaPad Yoga 2 stiže ovog oktobra sa početnom cenom od 1.099 dolara u svetu.

 
Izvor: Cnet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR