Kyocera testira safirna stakla za ekrane telefona

Kyocera testira safirna stakla za ekrane telefona

842
0
PODELI
Safirna stakla

Kyocera je navodno u završnoj fazi razvoja safirnih stakala za ekrane pametnih telefona, što bi moglo da učini telefone još otpornijim u budućnosti.

Breaker

Prema novom Kyocera videu koji je procureo na YouTube, Kyocera pravi safirne cristalne prekrivače za displeje pametnih telefona, testira ih i upoređuje sa otpornim staklima koja se ugrađuju na telefone današnjice koji su otporni na udarce.

Safirni kristal, koji je poznat kao veoma otporan materijal koji se koristi na sočivima za kamere, satovima i drugim preciznim alatima, drastično je otporniji u odnosu na klasično staklo (da, otporniji i od Gorilla Glass zaštite), ali može biti težak i skup za proizvodnju.

Kruže glasine da će Apple prvi doneti ovakvu vrstu stakla na pametne telefone, ali izgleda da će Kyocera to brzo ispratiti. Uzimajući u obzir da je Kyocera poznat (barem u Americi) kao proizvođač koji pravi pametne telefone koji mogu izdržati skoro sve vrste torture, jedina slaba tačka na njihovim telefonima je displej. Safirni kristal možda neće biti korišćen kod tipičnih jeftinih telefona, ali bi mogao da poploča put ka zaista neuništivim uređajima.

 

Izvor: Android Central

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR