Kyocera Proteus, pametni telefon koji menja oblik

Kyocera Proteus, pametni telefon koji menja oblik

842
0
PODELI

Uprkos velikom napretku u tehnologiji izrade displeja poslednjih godina, samo jedna stvar još uvek nije komercijalno dostupna – zaista fleksibilni ekrani. Prošle godine su Samsung i LG predstavili vrhunske pametne telefona sa savitljivim ekranima, mada je displej Galaxy Round bio fiksiran za staklo, a G Flex se mogao samo ispraviti. Nijedan od ova dva uređaja nije mogao da pokaže zaista savitljiv displej.

Breaker

Kyocera, kome neobični uređaji nisu strani, smatra da najnoviji prototip pod nazivom Proteus predstavlja najbolje rešenje kada su savitljivi ekrani u pitanju.

Kyocera Proteus 03

Prikazan na CEATEC sajmu u Japanu pre par nedelja, Proteus se može transformisati u tri različita oblika – ravna ploča, narukvica i viseći položaj. Prvi oblik predstavlja standardni pametni telefon i nije posebno impresivan u ovom slučaju. Narukvica omogućava da se telefon pretvori u nosivi uređaj na ruci, dok pomoću ugrađenih senzora na poleđini displeja može meriti zdravlje i parametre korisnika, što ga čini idealnim za vežbanje. I treći oblik omogućava korisniku da zakači telefon na tanak držač. To, navodno, može biti dobro prilikom vožnje bicikla, kako bi se fiksirao na upravljač i omogućio korisniku da vidi notifikacije bez dodirivanja ekrana.

Kyocera Proteus 02

Nažalost, Kyocera još uvek ne može da reši probleme sa tehnologijom izrade displeja, kako će se tastatura koristiti dok je zakrivljen displej i, naravno, umanji potrošnju energije ekrana. Tek kada se pronađu rešenja za navedene probleme, može se razmišljati o finalnom proizvodu. Do tada, Proteus predstavlja samo san entuzijasta.

 

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR