Krenite u avanturu sa novim Sony risiverom za automobile!

Krenite u avanturu sa novim Sony risiverom za automobile!

4137
0
PODELI

Iz kompanije Sony ove jeseni stižu i novi modeli uređaja za automobile – prva inovacija je AV risiver XAV-AX200, dok će sledeće godine biti predstavljena i verzija sa podrškom za DAB radio.

Model XAV-AX200 poseduje ekran osetljiv na dodir od 6,4“ i ergonomski dizajniran rotirajući točkić za jednostavno rukovanje. Jedinstvene EXTRA BASS i Dynamic Stage Organizer audio tehnologije obezbeđuju jasan i snažan bas zvuk, uz istovremeno unapređenje položaja sterea, tako da muzika zvuči kao da dolazi iz pravca kontrolne table.

Aplikacija Apple CarPlay povezuje uređaj sa displejem i kontrolama AV risivera, za pametniju i bezbedniju upotrebu iPhone uređaja tokom putovanja.  Između ostalog, možete da telefonirate, šaljete i primate poruke, kao i pristupite  muzici i smernicama za put u skladu sa stanjem u saobraćaju.

Aplikacija Android Auto prilagođava Android platformu iskustvu vožnje jednostavnim i intuitivnim interfejsom i moćnim glasovnim komandama, pa ćete uz minimum ometanja ostati koncentrisani na put. Ova aplikacija automatski pruža korisne informacije organizovane u jednostavne kartice koje se prikazuju po potrebi.

Nova funkcija 3-External Camera Input nudi vozaču mogućnost da izabere prikaz sa jedne od tri povezane kamere. Jedan prikaz se odnosi na kameru za kretanje unazad, dok se druga dva mogu izabrati ručno.

Novi AV risiveri su inspirisani karakteristikama poznatog modela XAV-AX100, pri čemu novi uređaji nude i dodatne opcije za unapređenje sistema za zabavu. Prilagodljivi točkić za upravljanje zadužen je za opšte komande, pa nisu potrebni adapteri za konverziju signala između volana i glavne jedinice. Kada se risiver poveže sa pojačalom, visokonaponski izlaz za pretpojačalo daje snažan signal od četiri volta za jasniji zvuk sa manje distorzije.

Uz pomoć desetopojasnog ekvilajzera i deset unapred dostupnih podešavanja, lako ćete podesiti frekvencije u skladu sa okruženjem. Omogućena je i kompatibilnost sa FLAC formatom (isključivo preko USB priključka), audio formatom koji je sličan MP3 formatu, pri čemu se kompresija fajla odigrava bez gubitka kvaliteta zvuka. Na raspolaganju je i ugrađeni DVD plejer koji obezbeđuje zabavu tokom svake avanture.

AV risiver XAV-AX200 će biti dostupan širom Evrope od septembra 2017. godine.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR