Kompanija OCZ objavila bankrot

Kompanija OCZ objavila bankrot

1495
1
PODELI

2013. bila je teška godina za OCZ, a pokušaji da se prevaziđu problemi, u koje ih je uvalio bivši predsednik Rajan Petersen, bili su uzaludni.

 Breaker

Prva tragedija za ovu kompaniju bila je još u februaru kada je najavljeno da će ukloniti kompaniju OCZ sa berze jer nisu prijavili prihvatljiv izveštaj o profitu još od prvog tromesečja 2012. godine. To bi imali drastičan efekat na mogućnost poslovanja OCZ-a i izazvalo bi gnev akcionara. Međutim, novi predsednik, Ralf Šmit je uspeo da produži rok za takvu akciju. Dogovor je bio takav da ukoliko kompanija OCZ pruži precizan uvid u finansije od prvog tromesečja 2012. do prvog tromesečja 2013. godine do 8. aprila, neće biti uklonjena sa berze. Na žalost, ispravan uvid u poslovanje ove kompanije pokazao je očajno stanje – OCZ je bio u gubitku koji je rastao iz tromesečja u tromesečje.

OCZ logo

Danas je zvanično objavljena tužna vest o propasti kompanije OCZ. U 9 časova ujutru obustavljeno je učestvovanje na berzi, jer je kompanija objavila bankrot.

Prema pojedinim izvorima, Toshiba je dala ponudu da otkupi svu imovinu OCZ-a. Možda ovo nije kraj za OCZ proizvode, ali je svakako tužan dan za entuzijaste koji su uživali u proizvodima visokih performansi čiji je tvorac bila ova kompanija.

 

Izvor: PCPer

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR