Koje zanimljive servise nudi Google

Koje zanimljive servise nudi Google

909
0
PODELI

Google vam nudi pregršt opcija, za neke verovatno nikad niste čuli. Zato, pročitajte ovaj text i ne zadržavajte se  samo na Gmail i Youtube-u.

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Sky

 GoogleSky

 Ovaj servis je deo čuvenog Google Earth-a koji korisnicima omogućava da istražuju svemir i galaksije. Nastao je u saradnji sa američkom svemirskom agencijom NASA i uz pomoć fotografija Habl teleskopa. Google Sky je jedan od tri dela Google Eartha, a druga dva su Google Mars i Google Moon.

Google Keep

Pojavio se prošle godine, i ova aplikacija se povezuje sa vašim Google Drive nalogom. Google Keep omogućava čuvanje beleški, slika i čeklista. Interfejs je veoma lak za korišćenje, a vaši podsetnici će vam uvek biti na dohvat ruke gde god da se nalazite.

Dart

Dart

Ovo je programski jezik razvijen od strane Google-a, koji ima za cilj da zameni JavaScript. Lansiran je 2011. godine, ali se još uvek nalazi u fazi testiranja. Dart ima jednostavan dizajn i mogu ga koristiti i oni koji tek počinju da se bave programiranjem.

Google Fonts

GoogleFonts

 Ovaj servis nudi besplatne fontove za sve, a možete ih koristiti kako u privatne tako i u komercijalne svrhe. Na raspolaganju vam je 629 fontova.

Get Your Business Online

GetYourBussinesOnline

Ovo je inicijativa Google-a da lokalne firme stavi na internet, kako bi poboljšala lokalnu ekonomiju i pomogla razvoju malih preduzeća. Tu možete pronaći razne informacije u vezi sa firmama koje vas zanimaju kao i kurseve. Servis uključuje i jednu godinu besplatnog hostinga.

Google Trends

 GoogleTrend

Pogledajte šta sve ljudi traže na Google-u i koje su najpopularnije stvari. Pretražujte prema datumima, ili gledajte najpopularnije pretrage u zavisnosti od kategorije koja vas interesuje. Možete čak i ukucati neki termin i videti kako je  tražen tokom vremena i na kojim mestima.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR