Kažnjen sa 48.000 dolara jer je koristio blokator mobilnih telefona

Kažnjen sa 48.000 dolara jer je koristio blokator mobilnih telefona

5429
0
PODELI

Čovek sa Floride koristio je blokator signala za mobilne telefone u svojim kolima kako bi, navodno, sprečio vozače da koriste telefon dok voze. Kada je to otkriveno, izrečena mu je kazna u visini od 48.000 dolara od strane FCC.

Smatrajući da predstavljaju pretnju za sigurnost ljudi zbog potencijalnog sprečavanja komunikacije između radnika hitnih zdravstvenih službi, ovakvi uređaji su ilegalni.

Smatra se da kada je Džejson Hemfriz uhvaćen 2014. godine, u protekle dve godine blokirao signale delom puta između mesta Sefner i Tampa. Policija je uspela da mu uđe u trag nakon što je MetroPCS izvestio da neki od njegovih repetitora signala imaju smetnje u određeno doba dana. Drugim rečima, Jason je putovao kolima do posla i natrag.

FCC je izrekao kaznu od 48.000 dolara pre dve godine, ali je ove nedelje to i ozvaničeno dokumentacijom.

Hemfriz je, navodno, rekao policajcima da je koristio blokator iz svog Toyota Highlander automobila kako bi sprečio ljude da razgovaraju telefonom dok voze, uprkos tome što zakon Floride ne sprečava takvo ponašanje.

FCC je Džejsona optužio za tri prekršaja: neovlašćeno korišćenje uređaja, korišćenje nelegalnog uređaja i namerno izazivanje smetnji. Izrekao mu je maksimalne kazne od po 16.000 dolara za svaki od prekršaja, što je ukupno 48.000 dolara.

Sigurno mu nije bilo lako kada je čuo iznos izrečene kazne.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR