Kako spasiti telefon ako vam padne u vodu?

Kako spasiti telefon ako vam padne u vodu?

854
0
PODELI

Većina mobilnih telefona nije vodootporna, tako da bilo kakav kontakt sa vodom može trajno oštetiti uređaj. Ukoliko se desi da vam uređaj upadne u vodu ili ga polijete tečnošću, ne mora da znači da je to njegov kraj, ali morate pravilno odreagovati.

Prva stvar koju biste obavezno trebali da uradite jeste da ga što brže isključite, odnosno odvojite bateriju. Cilj je da ne dođe do kratkog spoja kada voda dopre do najosetljivijih delova. Obrišite kućište peškirom i dodatno obratite pažnju na sve otvore, zvučnike i mikrofon. Nakon toga izvadite SIM karticu i ostavite da se suši.

Kada ste to završili, najbolje je telefon staviti u neku torbu, prekriti je kesicama koje sakupljaju vlagu, i ostaviti da tako stoji naredna 72 sata. Ove kesice se najčešće nalaze u kutijama sa obućom, pa ih sledeći put kad obnavljate vaš cipelarnik sačuvajte, za svaki slučaj.

Nakon tri dana uključite telefon. Naravno, ishod zavisi od toga koliko ste bili brzi i da li ste imali sreće da voda nije izazvala kratak spoj. Bitno je da znate da iako ste uspeli da povratite telefon, postoji mogućnost da će delovi korodirati vremenom. Ukoliko uređaj godinu dana kasnije polako počne da se kvari znaćete od čega je.

Čak i ukoliko je u garanciji, oštećenja izazvana vodom ne potpadaju pod njenu zaštitu. Svaki mobilni telefon ima indikator koji u dodiru sa vodom menja boju, pa serviseri uvek vide šta je izazvalo kvar. Predlažemo vam da zapamtite ove savete kako bi ukoliko vam se ovo desi, znali kako da pravilno odreagujete i spasite svoj telefon od propasti.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR