Kako odabrati idealan Altos računar

Kako odabrati idealan Altos računar

3128
5
PODELI
Altos računari

Želite da kupite računar, ali ne znate kakav Vam je potreban? Nema nikakvih problema. Ostanite sa nama i pomoći ćemo Vam da uvidite koji je pravi Altos računar za Vas i kako da obavite najbolju kupovinu za dati novac.

Prvi elektronski računar su 1943. godine osmislila tri Džona – Džon von Nojman, Džon Mokli i Džon Ekert u laboratoriji u Los Alamos, Novi Meksiko. Taj prvi elektronski računar, pod imenom ENIAC, bio je težak čak 27 tona i zauzimao je 167 kvadratnih metara. Cena izrade jednog takvog računara koštala je preko 500.000 dolara, što je u to vreme vredelo mnogo više nego danas.

Altos računari Altos računari Altos računari

Nakon ENIAC-a, usledio je veoma brz napredak elektronike. Polu-provodni elementi su postajali sve manji i jeftiniji, a sa njima su napredovali i računari. Razne kompanije su se takmičile koja će napraviti manji i brži računar. I, na kraju, računar je došao i u domove porodica. Od Atari-ja, Commodore-a, preko Spectrum-a i Apple računara, stigao je PC koji koristimo danas.

 Altos računari Altos računari Altos računari

Naša Altos ponuda računara, takođe, ide u korak sa vremenom. Sa izlaskom novih generacija komponenti, Altos računari napreduju i postaju sve jači. Sa svim tim promenama i stalno rastućom ponudom, verujemo da ste malo zbunjeni koji računar odabrati. Zato smo mi tu i imamo puno volje da Vam pomognemo u odabiru na osnovu vaših potreba.

Altos računari

Altos računari, pored cene, međusobno se razlikuju po snazi procesora, grafičke karte, brzine i količine RAM memorije, karakteristikama matične ploče, snazi napajanja i izgledu kućišta. To, na prvi pogled, može zbuniti, ali pružićemo Vam par saveta kako bismo Vam olakšali.

Procesor

Altos računari

 

Procesor je veoma bitna stavka kod računara. Što je procesor brži, to će Vam rad za računarom biti ugodniji, jer će se zadate operacije brže izvršavati. Ukoliko se bavite arhitekturom, pravljenjem 3D modela ili volite igranje igara na računaru, bitan je što jači procesor.

Grafička kartica

Altos računari Altos računari

 

Grafička kartica služi za prikaz svog sadržaja na ekran računara. Ona je od izuzetne važnosti za korisnike kod kojih se bave 3D modelingom ili igranjem igara. Što je grafička kartica jača, to će Vam performanse u igrama biti bolje. Takođe, jako je važno usaglasiti snagu grafičke kartice sa snagom procesora, a upravo to je prednost Altos računara, pa nećete morati da brinete o takvim stvarima.

RAM memorija

Altos računari Altos računari Altos računari

Količina RAM memorije koja Vam je potrebna zavisi upravo od onoga za šta koristite računar. Za osnovne potrebe, 2 ili 4GB biće sasvim dovoljno. Dok je 8GB preporučljivo za zahtevnije programe i igre.

Napajanje

Altos računari Altos računari

Greška koju većina korisnika pravi je štednja na napajanju koje je ili nedovoljno jako ili nedovoljno kvalitetno, a to može biti štetno za ostale računarske komponente. Napajanja kod Altos računara su prilično usaglašena sa komponentama i uvek postoji prostor za nadogradnju računara. Još jedna briga manje za Vas.

Kućište

Altos računari Altos računari

Izgled kućišta daje Vašem računaru karakter – da izgleda moćno od spolja, kao što jeste i unutra. Kućišta se i iznutra razlikuju, po broju mesta za hard diskove, po broju kulera koji se mogu ugraditi kako bi snizili temperature računara, kao i po sistemu za kabliranje koji omogućava da se kablovi sakriju i ne ometaju protok vazduha kroz kućište. Ovo može biti veoma važno za jače računare koji se više zagrevaju. Snažniji Altos računari upravo iz tog razloga imaju veoma uređenu unutrašnjost, za što bolje hlađenje.

Nadamo se ste sada jedan korak bliže Vašem idealnom Altos računar. Odličan balans i usaglašenost komponenti je ono što odlikuje Altos računare, pa je Vaše samo da odaberete odgovarajući model. Čak i ukoliko želite nešto da izmenite kod određenog Altos računara, to je izvodljivo. Vaša želja i zadovoljstvo su kod nas na prvom mestu. Nezahtevni, kao i oni napredniji korisnici mogu pogledati našu ponudu Altos računara na www.winwin.rs  Ukoliko se nalazite u nedoumici, možete postaviti pitanje na našem blogu ili sajtu i neko od naših stručnjaka će se potruditi da Vam da najbolji mogući savet. Takođe, možete doći do neke od naših WinWin prodavnica, gde će Vas dočekati ljubazno i stručno osoblje i uputiti Vam savete, kako biste odabrali pravi računar za Vas i to po veoma povoljnim uslovima plaćanja. Dođite, čekamo Vas!                 

5 KOMENTARA

 1. Treba vas streljati realno 😀
  "Greška koju većina korisnika pravi je štednja na napajanju koje je ili nedovoljno jako ili nedovoljno kvalitetno, a to može biti štetno za ostale računarske komponente. Napajanja kod Altos računara su prilično usaglašena sa komponentama i uvek postoji prostor za nadogradnju računara. Još jedna briga manje za Vas." Da li je moguce da ste vi ovo napisali koji pakujete masine sa SPIRE NAJOBICNIJIM I NAJGORIM KINESKIM NAPAJANJIMA??? Pa procesor 750K koji trosi 125W i grafiku 7770 koja trosi isto tako nesto ..(naravno znamo da to napajanje nema pravih 500w vec nekih 250-300w) ? mene bi grizla savest kad bi tako nesto uradio…

  • Dejane, upravo je u tome stvar:
   U planiranju svakog Altos modela ne postoji “tako nešto” potrosnja, niti se bilo šta ostavlja slučaju, već se meri ukupna potrošnja u svim situacijama, kao i realne mogućnosti napajanja i temperature kako bi sve bilo u granicama sa dovoljnom tolerancijom.
   Inace, TDP za 750K je 100W, a za 7770 80W.

   Pozdrav!

  • Aha, a da li znate mozda koliko je tih Spire napajanja vraceno na reklamaciju i koliko se ljudi zali na Altos racunare bas iz tog razloga? Da li bi vi uzeli to napajanje za sopstveni kompijuter?
   Glavni problem Altos masina su MSI ploce koje crkavaju, Spire napajanja (kad se stave u jacu masinu) i ponekad PowerColor grafike…
   Kada bi se umesto MSI ploce stavila neka Gigabyte ili Asus 1000 din skuplja imali bi 3 puta manje reklamacija i kad bi se stavilo napajanje npr LC 420W koje je sigurno duplo bolje od ovog Spire a skuplje je 1000din…i kad bi se stavila neka grafika sa 3 godine garancije…bio bi savrsen racunar i mnogo bi manje bilo problema za vas a i za kupce…pozz i izvijavam se sto sam bio nervozan u prvom komentaru 😀

 2. kako bi objasnio moj nastavnik informatike u osnonoj 😀 maticna – tvoja soba, procesor – ti, ram – radni sto, graficka – prozori, HDD – ormar…. najbolja metafora koju sam cuo 🙂

POSTAVI ODGOVOR