Kako izabrati računar za školarce (i one koji se tako osećaju :D...

Kako izabrati računar za školarce (i one koji se tako osećaju :D )

2638
0
PODELI

Kako početak školske godine ume da donese glavobolje roditeljima, odlučili smo da napišemo kratki vodič kao pomoć u izboru pravog računara za dete (naravno, primenjiv za sve koji imaju dilemu oko izbora).

Iz naše ponude od skoro 100 modela, izdvojili smo za vas 6, cene od oko 15-40.000 dinara, koji predstavljaju najbolji izbor u zavisnosti od svote koju ste rešili da odvojite.

 

 

 

 

 altos logosrkuciste-450w-raidmax-rhino-2582900_1024x768

 

Altos Lite   (web cena: 16.019din)

Osnovni model i verovatno najjeftiniji kompjuter u Srbiji.

I pored niske cene, ovaj model je speman da zadovolji većinu potreba prosečnih korisnika koji računar koriste za pregled interneta, rad u manje zahtevnim programima, gledanje filmova i slušanje muzike.
Altos Lite poseduje dvojezgrani Intel Celeron procesor, 2GB DDR3 memorije, DVD rezač i hard disk od 320GB za vaše podatke (na koji recimo staje preko 400 filmova i mnooogo muzike i dokumenata).

 

Altos Basic   (web cena: 19.349din)

Ovaj računar predstavlja odličan izbor ukoliko ne želite da potrošite puno novca, ali bi želeli da imate opciju kasnije nadogradnje.
Performanse i mogućnosti koje nudi Altos Basic su za većinu korisnike više nego zadovoljavajuće, a za one koji žele više, postoji mogućnost dodavanja još memorije ili jače grafičke karte koji će ovaj računar pretvoriti i u centar zabave i omogućiti igranje aktuelnih igara.
Osnovu čini Intel procesor Ivy Bridge generacije sa dva jezgra, 2GB DDR3 memorije DVD rezač i hard disk od 500GB.

 

Altos S-Cool   (web cena: 25.199din)

Pravi računar za dete školskog uzrasta bi pored pomoći u učenju ipak trebao da omogući i igru i zabavu.

Altos S-Cool je upravo osmisljen kao optimalno rešenje da obuhvati sve potrebe školaraca, a da cena bude što povoljnija.
Ovaj model omogućuje da pored internet sadržaja, Youtube HD videa i Facebooka radite i u zahtevnijim programima (multimedija, dizajn, programiranje), kao i igranje svih novih i aktuelnih igara.
S-Cool poseduje Intel Pentium Dual Core procesor poslednje generacije na 3GHz, 4GB radne memorije, hard disk od 500GB, DVD rezač i AMD Radeon 6570 grafičku kartu sa 2GB memorije koja nudi odlične performanse u ovom rangu cene.

 

Altos Geko  (web cena: 27.899din)

 

Ovaj model poseduje AMD Athlon II X4 procesor sa 4 jezgra, pa samim tim nudi i dosta bolje performanse u zahtevnijim primenama omogućujući vrlo udoban rad u praktično svim programima (uključujući i dizajn, 3D modeling i video), a zahvaljujući AMD Radeon 7730 grafičkoj karti i igranje svih aktuelnih igara.
Tu je i 4GB memorije, hard disk kapaciteta 500GB, kao i DVD rezač.

 

Altos Rocket   (web cena: 31.499din)

Sa ovim modelom ćete kad obavite sve zadatke moći da uživate u lepoj grafici novih igara.
Altos Rocket je računar na kome većina igara radi sa visokim podešavanjima i čije će performanse biti aktuelne duže vreme.
Dvojezgrani Intel Pentium procesor poslednje generacije i snažna AMD Radeon 7750 grafika sa 1GB DDR5 memorije čine odličan balans performansi za širok spektar primena i Rocket jednom od najboljih kupovina kod nas u svom rangu cene.

 

Altos Gamer X4   (web cena: 40.499din)

Ovo je računar fokusiran na zahtevniji gaming, ali apsolutno spreman za sve zadatke koje pred njega postavite. 
Gamer X4 je s punim pravom najprodavaniji model gaming računara jer nudi sve sto možete poželeti kada su karakteristike u pitanju i to po odličnoj ceni.
Baziran na četvorojezgranom AMD 750K procesoru poslednje generacije, Gamer X4 poseduje čak 8GB memorije, veliki hard disk od 1TB i AMD Radeon 7770 grafičku kartu sa 1GB DDR5 memorije koja nudi izvanredne performanse.
Uz ovaj računar vam se podmladak sigurno neće požaliti da neka igra “secka” 🙂

 

 

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR