Kako izabrati mobilni telefon

Kako izabrati mobilni telefon

3227
1
PODELI

Iako retkost do pre 10-ak godina, mobilni telefon je danas deo naše svakodnevnice. To je obavezan asesoar bez koga nikuda ne idemo, pa bilo da je u pitanju klasičan ili pametan telefon, svi vole da poseduju makar jedan. Mi ćemo vam pomoći da odaberete idealan  za vas.

Klasičan ili „pametan“ telefon

Jedna od prvih stvari za koje se morate odlučiti jeste da li želite klasičan mobilni telefon, koji će imati najosnovnije funkcije ili želite „pametan“ telefon sa brojnim funkcijama.

Nokia KlasicanNokia 2 klasican

Jedna od prednosti klasičnih mobilnih telefona je trajanje baterije. Sa razvojem tehnologije, mobilni telefoni su postali izuzetno štedljivi, dok baterije poseduju veliki kapacitet, tako da će takva kombinacija omogućiti da vreme između punjenja bude od 5 do čak 10 dana, zavisno od načina korišćenja telefona. To može biti veoma značajna prednost, jer se uvek možete pouzdati u vaš mobilni telefon da će biti tu kada Vam je najpotrebniji. Takođe, odlični su za starije osobe, jer među njima ima i onih sa krupnim tasterima i većim ekranima.

Samsung KlasicanSamsung 2 Klasican

Klasični mobilni telefoni, uglavnom, imaju veoma pristupačnu cenu, pa su odlični za svačiji džep. Ukoliko Vam nije potrebno više od osnovnih funkcija mobilnog telefona, ova vrsta telefona je odličan izbor za vas. Takođe, prisutni su i veoma povoljni telefoni sa dve SIM kartice.

Mali uređaj – brojne mogućnosti

„Pametni telefoni“ su postali izuzetno popularni u poslednjih nekoliko godina, i taj trend ne prestaje. Sve su popularniji kod poslovnih ljudi, a i kod mladih osoba koje žele da su uvek dostupne na društvenim mrežama ili da zabeleže razne događaje odličnom kamerom na telefonu. Iako svi oni danas poseduju ekran osetljiv na dodir, razlike između pametnih telefona su brojne. Počev od veličine i rezolucije ekrana, preko rezolucije i kvaliteta kamere, kao i snage procesora i grafičkog čipa, pa sve do verzije operativnog sistema – mogli bismo reći da je pametan telefon računar u malom.

Koji operativni sistem?

Najosnovnija razlika kod pametnih telefona je upravo operativni sistem. U našoj ponudi posedujemo telefone sa trenutno najpopularnijim operativnim sistemima – Android, Windows Phone i Symbian, pa svako može naći onaj koji njemu odgovara.

HTC Windows

Windows Phone je operativni sistem kompanije Microsoft. Njegove prednosti su fluidnost u radu, pouzdanost, kao i odlična integracija Office paketa i MS Exchange za elektronsku poštu, što ga čini odličnim izborom za poslovne korisnike. Tu je i Windows Phone Store koji Vam omogućava da instalirate veliki broj aplikacija i tako proširite mogućnosti Vašeg mobilnog telefona.

Nokia Symbian

Symbian je operativni sistem dobro poznate kompanije Nokia. Odličan je za osobe koje su navikle i dobro poznaju ovaj operativni sistem iz prethodnih godina, pa ne bi želele da ga zamene nekim drugim.

I najpopularniji operativni sistem, za prenosne uređaje uopšte, jeste Android. On vam nudi odlične mogućnosti prilagođavanja vašim potrebama. Sve što vam se ne dopada možete izmeniti, a i dodati neke od mogućnosti. Ogromna količina dostupnih aplikacija, tačnije preko 800.000, dostupna je u Play Store-u. Takođe, dobar deo aplikacija je u potpunosti besplatan. Sviđa vam se neka pesma i želeli biste da saznate ko je izvođač? Instalirajte aplikaciju. Želite da iz fotelje upravljate vašim računarom pomoću telefona? Instalirajte aplikaciju. U novom ste gradu i želite da vidite gde se trenutno nalazite na mapi? Ne, nije potrebno skinuti aplikaciju, jer ona već postoji na svakom Android telefonu. „Lajkujte“ nečiji status na Facebook-u u pokretu, tvitujte na Twitter-u o nečemu što vam se upravo dogodilo, video-chatujte putem Skype-a, gledajte otkačeni video snimak na YouTube-u koji Vam je prijatelj poslao, zabavite se uz brojne igre, i još puno toga – gde god se nalazili. Ma kuda krenuli, vaši rođaci, prijatelji i saradnici biće  tu sa vama. I sve to uz malu pomoć vašeg pametnog telefona.

Sony AndroidPrestigio Android

Bilo da ste se odlučili za klasičan mobilni telefon ili, pak, želite napredan telefon sa brojnim mogućnostima, mi imamo pravi telefon za vas. Svratite do obližnje WinWin prodavnice ili do naše Web strane, gde će vas, pored odličnih uslova plaćanja do čak 12 rata, čekati velika ponuda mobilnih telefona. Čak i ukoliko budete bili u nedoumici, naše ljubazno osoblje će Vam pružiti najbolje moguće savete i učiniti sve da napravite pravi izbor i budete zadovoljni vašim novim mobilnim telefonom. Vaš novi mobilni telefon je samo na korak od vas!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR