James Cameron govorio o Oculus Riftu i upotrebi virtuelne realnosti u filmovima

James Cameron govorio o Oculus Riftu i upotrebi virtuelne realnosti u filmovima

636
0
PODELI
James Cameron

Čuveni režiser James Cameron (Aliens, Terminator 2, Titanic,Avatar,…) koji je napravio svojevrsni bum sa Avatarom i upotrebom 3D tehnologije u filmovima je izjavio da je zainteresovan da snima filmove gde će Oculus Rift i virtuelna realnost moći da se upotrebe.

James Cameron je bio host reddit AMA (Ask Me Anything) i odgovarao je na pitanja koja se tiču tehnologije u budućnosti, o Oculus Riftu i budućnosti za VR u snimanju filmova.

Camerona su pitali šta misli da će sledeća inovacija u snimanju filmova biti. Odgovorio je: “Ja bih lično bio vrlo zainteresovan da uključim VR u snimanje filmova i kombinujem ga  sa pričom tokom snimanja filmova”.

James Cameron je vezano za Oculus Rift rekao: “Dobro sam upoznat sa VR-om, ali nisam imao priliku da probam Oculus Rift uređaj do sada. Zainteresovan sam za njega i nameravam da ga vidim na delu u sledećih mesec dana, ali sam dobro upoznat sa virtuelnom realnošću od trenutka kad je nastala ta tehnologija”.

xl_Oculus-Rift-2-6

Po Cameronu, način na koji je njegov tim radio tokom snimanja Avatara je da su bili u virtuelnom radnom mestu po ceo dan.

Nedavno je pravi šok izazvala vest da je Facebook otkupio Oculus VR, tvorce Oculus Rifta, za 2 milijarde dolara. Osnivač kompanije Palmer Luckey je na PAX East igračkoj konferenciji tokom prošlog vikenda izjavio vezano za akviziciju Oculus VR-a od strane Facebooka sledeće: ” Sada imamo mnogo više sredstava za kupovinu specijalnog hardvera….Drugo, sada možemo da priuštimo sebi da prodajemo hardver sa veoma malim marginom profita ili bez ikakvog profita, jer je naš cilj da promovišemo da virtuelna realnost bude opšte prihvaćena tehnologija u budućnosti, a naš cilj nije kratkotrajno ostvarivanje prihoda”.

Da li smatrate da će virtuelna realnost naći primenu u snimanju filmova i da će James Cameron biti pionir i ove inovacije?

Izvor: T3, reddit

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR