Istraživanje – Tehnologija je vladar naših života

Istraživanje – Tehnologija je vladar naših života

710
0
PODELI
tehnologija

Sve rasprostranjenije korišćenje pametnih telefona, tablet računara i ostalih mobilnih tehnologija, prema rezultatima istraživanja, iz korena je promenilo ponašanje zaposlenih.

U istraživanju koje je sprovedeno kako bi se odredio uticaj novih tehnologija na svakodnevno ponašanje, pokazalo se da preko 29% zaposlenih radi iz kreveta, a sličan procenat anketiranih je izjavio da proverava mobilni telefon odmah po ustajanju – pre nego što se umiju i požele dobro jutro svom partneru.

U anketi je učestvovalo 1.000 ljudi, jedan od pet ispitanih koji sa sobom nosi posao u krevet provodi nedeljeno blizu 14 sati u aktivnostima iz ležećeg položaja. Većina (75%) onih koji rade u krevetu rade to više od 30 minuta svakog dana, što je oko 3,5 sata na nedjeljnom nivou.

Takođe, skoro četvrtina onih koji rade iz kreveta to čine više od 2 sata dnevno, pa to na kraju nedelje iznosi skoro 14 sati.

Kler Selik iz kompanije koja je bila uključena u istraživanje, naglasila  je da su podaci pokazali da pametni telefoni i prenosni uređaju imaju veliki uticaj na to kako se ljudi ponašaju van radnog vremena, čak i u spavaćoj sobi.

“Ipak, vrlo bitna stvar je zapravo to da smo mi postali ozbiljni zavisnici od svojih telefona – i u profesionalnom i u privatnom životu. Zato je važno da podaci koji se u njima nalaze budu dobro zaštićeni i da nikada ne dođu u pogrešne ruke”, dodala je ona.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR