iPhone ubio ženu!

iPhone ubio ženu!

639
0
PODELI

Jedna Kineskinja je preminula nakon što je ubio njen iPhone! Prema Kineskom listu Jobs Mob, žena je umrla nakon što je dobila električni šok prilikom odgovaranja na poziv na svom iPhone 5 telefonu dok se punio.

Ma Ailun, 23-godišnja žena iz Kineskog Xinjiang regiona na zapadu i stjuardesa avio kompanije China Southern Airlines je dobila električni šok, kada je odgovorila na poziv dok se njen iPhone punio. Apple je izjavio da je veoma tužan što se ovaj incident dogodio i poslali su svoje saučešće porodici Ma.”Sprovešćemo detaljnu istragu i sarađivati sa vlastima po ovom pitanju”, rekao je Apple u e-mail-u. Apple je odbio da komentariše detalje, kao recimo da li se ovo ikada ranije dogodilo.

Sestra od Ma Ailun je poslala tweet na Sina Weibo mikroblogu koji kaže da je Ma kolabirala i kasnije preminula nakon što je koristila njen iPhone 5 koji se punio. Upozorila je Apple korisnike da budu oprezni i ova poruka je odmah postala viralna na sajtu.

Apple ima problema u Kini u poslednje vreme. Morali su da se izvine i promene neke detalje u iPhone garancijama, nakon što je njihova služba za potrošače strogo kritikovana duže od dve nedelje na državnim medijima.

Ovaj incident predstavlja totalni šok za iPhone korisnike, ali uopšte i za korisnike današnjih mobilnih telefona i postavlja se pitanje da li ih je bezbedno koristiti.

Kakvo je vaše mišljenje? Da li i vi koristite iPhone i da li ste posle ovoga spokojni da ga je bezbedno koristiti?

Update

Apple je potvrdio da će sprovesti detaljnu istragu ovom incidentu, kaže se u članku u britanskom Independent-uPotrebno je utvrditi da li je problem bio u samom telefonu ili u punjaču ili kablu, kao i da li je telefon bio original ili jeftina kopija.

Izvor: Fudzilla, The Independent

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR