iPhone 5 digitajzer 2.5 puta brži nego kod Galaxy S4

iPhone 5 digitajzer 2.5 puta brži nego kod Galaxy S4

882
2
PODELI

iPhone 5 kompanije Apple je 2.5 puta brži u odzivu na dodire u poređenju sa Android uređajima, prema testovima kompanije Agawi.

Rezultati testiranja potvrđuju subjektivan utisak korisnika iPhone telefona, a to je stavka koja se uglavnom zanemari u tehničkom poređenju.

Pri prvom TouchMarks testiranju, iPhone 5 se odazivao na dodire sa prosečnim vremenom od 55milisekundi, dok je iPhone 4 imao kašnjenje od 85 milisekundi. Najbliži Android uređaj ima odziv od 114 milisekundi.

“Apple je zgazio konkurenciju”, rekao je Peter Relan, odbornik Agawi-ja. “Postoji čitava nova dimenzija odziva na koju Agawi obraća pažnju.”

Agawi je ispitivao iPhone 5 i poredio ga sa Android touchscreen telefonima kao što su Google Moto X, HTC One i Samsung Galaxy S4. Takođe ga je poredio i sa Nokia Lumia 928 sa Windows Phone operativnim sistemom, koji je imao odziv od 117 milisekundi. Kompanija je navela da je radila ove testove zbog istraživanja da isporuči Facebook igre zasnovane na flashu i druge interaktivne aplikacije na iOS uređaje.

TouchMarks benchmark meri latenciju touchscreen-a, koja je korisnicima bitna koliko i kvalitet ekrana. TouchMarks benchmark je izmerio najmanje vreme odziva i nazvao ga MART. Benchmark testovi su rađeni na najjednostavnijim aplikacijama, kako bi testovi bili što precizniji.

“Čak i telefon star dve godine (iPhone 4) je porazio sve Android telefone,” rekao je Relan. “Ovo očekujete od Apple-ovog dizajnerskog tima, dok drugi mere odziv kao dovoljno dobar. Sada tačno znamo zbog čega Android tastatura nije tako brza.”

Agawi rezultati testiranja

Agawi je postavio rezultate i metodologiju testiranja na svoj sajt. Deo kompanije Agawi pod nazivom AppGlimpse planira da izmeri i vreme odziva na drugim telefonima u budućnosti, uključujući i iPhone 5s i iPhone 5C. Takođe će izmeriti vreme odziva za igre, tablet uređaje i aplikacije koje se strimuju iz cloud-a.

 

Šta vi mislite o ovom testiranju?

 

 

Izvor: VentureBeat

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR