Ipak zbogom Nexus seriji telefona, stiže Android Silver?

Ipak zbogom Nexus seriji telefona, stiže Android Silver?

728
0
PODELI

Prema @evleaks nalogu, Nexus program je ugašen. Po informaciji koju je pružio, neće biti Nexus 6 telefona. Umesto njega biće predstavljen Android Silver program koji će biti budućnost kompanije Google, a prvi uređaji se očekuju u februaru sledeće godine.

Breaker

Jedan od prvih uređaja iz Android Silver serije biće LG-jev uređaj sa Qualcomm MSM8994 čipsetom, što je 64-bitna arhitektura sa Snapdragon 810 procesorom.

Ovo nije prvi put da je najavljivan kraj Nexus serije, jer je izveštaj u aprilu to isto sugerisao. Izveštaj je pomenuo da će Nexus linija biti ugašena u korist Android Silver, programa koji se sastoji od vrhunskih Android telefona koji su ručno birani i finansirani od strane Google-a, dok su renomirani proizvođači zaduženi za proizvodnju. LG i Motorola će biti prvi od učesnika u ovom programu.

currylogo-nexus-google,6-L-377373-3

Google će očigledno plasirati Android Silver uređaje u prodavnice širom sveta, što se nije dogodilo sa Nexus programom. Govori se da će biti uloženo mnogo u marketing i razvoj ovih uređaja. Android Silver uređaji će koristiti skoro čist Android i dobijaće vrlo brzo unapređenja na noviju verziju operativnog sistema.

Kompletan program je vrlo nalik na Google Play Edition telefone, ali sa više podrške i promocije od strane Google-a.

Žao nam je što Nexus uređaji odlaze u zaborav, jer su Nexus telefoni visoko rangirani po pitanju brzine i pouzdanosti rada. Dok je brzo unapređenje Androida još jedan veliki plus. Nadajmo se da će Android Silver nekako uspeti da donese isti vrhunski osećaj pri korišćenju, dok će cena biti razumna.

 

Izvor: Droid Life

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR