Google – šta se dešava sa vašim podacima nakon smrti

Google – šta se dešava sa vašim podacima nakon smrti

658
0
PODELI

Američka kompanija “Google” omogućiće svojim korisnicima da donesu odluku šta će se  dešavati  sa njihovim podacima nakon smrti ili nakon određenog perioda neaktivnosti na internetu.

google-fiber-logo-door_610x435

“Google” je prva kompanija koja je počela da se bavi ovim osetljivim pitanjem. Aplikacija se odnosi se na elektronsku poštu, društvenu mrežu “Google plus”, “You Tube”, razmenu fotografija “Pikasa” i “Blogger”. Korisnici ovih aplikacija moći će da odaberu da im se podaci obrišu nakon određenog vremena ili da ih preuzmu određene osobe.

Korisnici interneta širom sveta izrazili su zabrinutost šta se dešava sa njihovim podacima nakon smrti.

“Nadamo se da će vam nova aplikacija omogućiti da planirate svoj digitalni zagrobni život, kako bi bila zaštićena vaša privatnost i bezbednost, i da stvari olakšate svojim voljenima nakon vašeg odlaska”, navodi se u saopštenju “Google-a”. “Google” navodi da korisnici mogu da biraju da li će im podaci biti obrisani nakon tri, šest, devet ili 12 mjeseci neaktivnosti.

Ljudi sve više svoje lične podatke ostavljaju na društvenim mrežama ili ih skladište u cyber prostoru takozvanom “oblaku”.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR