Intel najavio PC veličine memorijske kartice

Intel najavio PC veličine memorijske kartice

1073
0
PODELI
Intel Edison Dual Core PC

 

U toku CES 2014, predsednik kompanije Intel Brajan Krcanič najavio je novi mali PC od Intela pod nazivom Edison.

Breaker

Novi “punokrvni Pentium PC” staje u kućište veličine SD kartice i dolazi sa WiFi i Bluetooth 4.0 (tj. BLE). Impresivno malih dimenzija, ovaj razvojni PC je deo Intelove želje da ponudi malu, ali moćnu platformu koja može stati u skoro bilo koji objekat u kući, od nosive tehnologije do aparata za kafu, pa čak i šolja za kafu.

Zasnovan na štedljivom 22nm Intel Quark procesoru, Edison je potpuno funkcionalan kompjuter sa 400MHz dvojezgarnim procesorom koji koristi Linux. On ima svoju prodavnicu sa aplikacijama i dolazi sa punom podrškom za Wolfram Mathematica.

Intel Edison Dual Core PC

Kao primer tehnologije, Krcanič je pokazao usavršen monitor za bebe koji je upotpunio Onesie bebi monitor koji šalje podatke šolji za kafu sa ugrađenim LED i na taj način prikazuje stanje bebe.

Intel je tom prilikom raspisao konkurs “Make It Wearable Challenge” sa fondom za nagrade od preko 1.3 miliona dolara. Prva nagrada je 500.000 dolara, dok top 10 ideja će imati šansu da rade sa industrijskim liderom kako bi sproveli svoje ideje u delo.

Razvojni timovi će imati mogućnost da kupe i koriste ovaj mali uređaj od sredine ove godine. Verujemo da će se ubrzo nakon toga pojaviti brojni zanimljivi projekti. Ali jedva čekamo i odgovor drugih industrijskih lidera na Edison.

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR