Intel najavio mnogo moćnije grafičke čipove

Intel najavio mnogo moćnije grafičke čipove

882
0
PODELI
Intel procesor
Intel Core-i5

 

Intel je danas otkrio da će njihova četvrta generacija Core procesora posedovati mnogo jače grafičke performanse. Najnovija generacija Core procesora (kodno ime “Iris”) kombinuje procesor i grafički čip u jedno parče silicijuma, veoma nalik konkurentskim procesorima kompanije AMD.

Intel HD5000

To znači da će novi računari bazirani na ovim procesorima biti mnogo sposobniji u igrama, bez dodavanja posebne grafičke karte. To će biti od velikog značaja za laptop i ultrabook računare.

Intel je najavio dve vrste grafičkih čipova: Intel Iris Pro grafike za high-end segment i Intel Iris grafike za low-end. 

Godinama Intelova grafika kaska za onima koje se ugrađuju u procesore rivala, ali to se sada može značajno promeniti sa ovom generacijom Core procesora. Pojačavajući grafičku stranu procesora, razvojni timovi igara će moći mnogo bolje da upotrebe performanse ovog čipa u nadolazećim igrama i 3D aplikacijama.

Intel kaže da će nadolazeća generacija integrisanih grafičkih čipova biti čak 75 puta jača od integrisanih grafičkih karti u 2006. godini, a biće i značajan pomak u odnosu na generaciju predstavljenu u 2012. godini.

Između ostalog, među novinama se nalazi ugrađena eDRAM memorija, podrška za DirectX 11.1 i OpenGL 4.0, podrška za rezolucije do čak 4000 x 2000, povezivanje 3 monitora istovremeno, i još bržu tehnologiju za enkoding videa – Intel Quick Sync.

Očekuje se da Intel pusti u prodaju novu seriju procesora u junu.

Izvor: VentureBeat

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR