Indukcione ploče – budućnost kuvanja

Indukcione ploče – budućnost kuvanja

30896
6
PODELI

Indukciono zagrevanje je budućnost kuvanja i već od samih početaka privlači mnogo poklonika.

Ukoliko do sada niste imali kontakta sa indukcionim pločama, prvi kontakt će vas sigurno iznenaditi jednostavnošću korišćenja i brzinom zagrevanja uz preciznost i povećanu sigurnost u odnosu na klasične ringle. Ova tehnologija omogućuje i značajno manju potrošnju električne energije.

Kod klasičnih ringli prvo čekate da struja zagreje grejač, pa da grejač zagreje ringlu, pa da se toplota prenese sa nje na dno posude. Naravno, svaki korak prenošenja toplote podrazumeva određene gubitke energije.

Na indukcionim pločama se putem magnetnog polja stvara struja u dnu posude koja je direktno zagreva i samim tim se izbegava gubitak energije usled prenosa, a i zagrevanje je neuporedivo brže (npr. kafu možete skuvati za svega 20 sekundi).

Budući da indukcione ploče „prepoznaju“ prisutnost posuđa i njegovu veličinu, nema nepotrebnog zagrevanja delova ploče na kojima se ne nalazi posuda, a ne dolazi ni do zagrevanja neodgovarajućih posuda za kuvanje. U trenutku kada posudu sklonite, zagrevanje prestaje, pa nema više razmišljanja „da li sam zaboravila ringlu“, a uređaj će se isključiti sam posle određenog vremena.

Radi povećanog komfora tokom rada svaka zona za kuvanje je opremljena i tajmerom koji omogućava određivanje vremena kuvanja i automatsko isključivanje nakon isteka, kao i podešavanje tačne temperature na kojoj želite da kuvate (bez uobičajenih opisnih vrednosti od 1 do 5).

Sećate se opisa na nekim jelima „sipati u ključalu vodu, pa kuvati na 80 stepeni“?
Indukciona ringla će na promenu temperature reagovati trenutno, bez vremena potrebnog da se ringla ohladi na novu temperaturu.

indukcione3

Istina je da indukcione ploče za kuvanje zahtevaju posebno posuđe s kojim ploča može da zatvori magnetski krug međutim Vi verovatno već posedujete takvo posuđe. Na jednostavan način isprobajte da li može i Vaše posuđe da se koristi na indukcionim pločama: upotrebite mali magnet – ako prione na dno posude, možete bez problema da je upotrebite.

Iz godine u godinu sve se više ljudi odlučuje za indukcione ploče za kuvanje jer kratko vreme zagrevanja, inovativne bezbednosne mere i fleksibilno određivanje snage rada samo su neki od argumenata u njihovu korist. Kada se u obzir uzme i značajno manja potrošnja struje, one su odličan način da uštedite i vreme i novac.

indukcione2

Asortiman u ponudi Winwina obuhvata ploče raznih dimenzija i izrade okvira, koje mogu lako da se uklope u svaku kuhinju.

6 KOMENTARA

    • Nije tačno da moraš baciti kvalitetno poduđe. Ja imam šerpe od inoxa sa debelim dnom, proizvođača Gornji Milanovac i mogu da ih koristim. Takođe i njihov ekspres lonac i šerpu. Prema tome, nemojte kupovati strano posuđe, već domaće proizvidnje.

    • Ima indukciona plotna(okrugla ploča sa drškom) da se kupi koja se stavi na indukcionu ploču i na nju “stara posuda” koja nema opiljke gvožđa u dnu posude(alu posuđe, stara zepter linija).

POSTAVI ODGOVOR