Igre koje izlaze u septembru 2013.

Igre koje izlaze u septembru 2013.

2294
10
PODELI
Games gta-5-gameplay-trailer

Iako leto (ili njegov kraj) nije izdašno za igre, u septembru će se pojaviti sasvim dovoljno zanimljivih naslova. Evo koje su to igre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Total War: Rome II – 3. septembar

TotalWarRomeII-resize

Total War: Rome II je strateška igra koju razvija The Creative Assembly razvojni studio, a izdaje Sega. Rome: Total War je ime koje nešto znači za strateške igre. Nastavak se vraća okruženju koje je proslavilo prvi deo i ekspanzije među strateškim igrama. Rome II ima potpuno novi grafički engine, koji može da renderuje i prikaže više jedinica, zgrada i borbene drame na ekranu nego bilo koja prethodna igra u serijalu. Gameplay će i dalje biti podeljen između vođenja glavne kampanje i organizovanja individualnih bitaka, jedinicu po jedinicu. Total War: Rome II izlazi 3. septembra za PC.

ARMA III – 12. septembar

ARMA_3_box_art

Arma III  je open world taktička pucačina koju razvija češki Bohemia Interactive. Vreme dešavanja igre je budućnost, 2030. godina, a radnja je vezana za fiktivnu Operaciju Magnitude, što je vojna operacija koju će NATO pokrenuti boreći se u Evropi protiv “Istočnih armija”, koje predvodi Iran. Samu igru prati kontraverza. Naime u krajnje bizarnom slučaju dva Bohemia Interactive developera Ivan Buchta and Martin Pezlar su uhapšeni u Grčkoj u septembru prošle godine, zbog optužba za navodnu špijunažu za Grčke neprijatelje. Epilog je da su u januaru ove godine, posle vise od 128 dana u zatvoru, Buchta i Pezlar konačno pušteni uz kauciju da se vrate kućama. Da li će slike zbog kojih su njh dvojica bil u Grčkoj doprineti realističnosti igre, ostaje da se vidi. Arma III lite i beta verzija su već neko vreme dostupni na Steamu. Finalna verzija igre izlazi 12. septembra za PC.

GRAND THEFT AUTO V – 17. septembra

GTA-5-box-art-resize

Posle meseci iščekivanja GTA 5 će se konačno pojaviti 17. septembra za PS3 i Xbox 360. GTA Online, multiplayer komponenta ove igre, će biti u funkciji od 1. oktobra. Ovo je jedna od naijščekivanijih igara 2013. sa pravom moglo bi se reći. U ovom najnovijem nastavku popularne franšize postojaće 3 glavna junaka Michael, Franklin i Trevor. Svet koji je stvoren za GTA 5, po veličini i kompleksnosti prevazilazi sve prethodne igre iz serijala. Verujem da će fiktivni grad Los Santos i dešavanja u njemu mnogima oduzeti svo slobodno vreme. Svi pre-orderi, bez obzira o kom izdanju igre se radi, uključuju Blimp (cepelin) vozilo. Zasad nije najavljen izlazak igre za PC, kao ni za konzole nove generacije. Ostaje da se nadamo da će GTA 5 ipak izaći za PC sa određenim zakašnjenjem.

Pro Evolution Soccer 2014 – 20. septembar

Pes2014eucover

Pro Evolution Soccer 2014  ili popularno PES 2014, koji je još u Japanu poznat pod nazivom World Soccer: Winning Eleven 2014 je novi nastavak popularne Pro Evolution Soccer franšize fudbalskih simulacija, koju razvija i izdaje Konami. Igra će imati modifikovanu verziju novog Fox grafičkog engine-a. UEFA Liga Šampiona, UEFA Liga Evrope i UEFA Super kup su ponovo potpuno licencirani u igri, a tu su i neke licence po prvi put, kao recimo za Argentina Primera Division. PES 2014 izlazi 20. septembra u Evropi i 24. septembra u Americi za PC, Xbox 360, PS3 i PSP.

FIFA 14 – 27. septembar

FIFA14-resize

Direktan konkurent PES 2014, FIFA 14 koju ponovo razvija EA Sports naravno se u još jednoj inkarnaciji pojavljuje 27. septembra za PC, Xbox 360, PS3, Playstation Vita.Kasnije će se pojaviti verzije igre za Xbox One i PS4.

Ovogodišnje izdanje ove fudbalske simulacije uključuje novu Pure Shot mehaniku udaraca, koja igračima treba da pomogne da realističnije osete kako je to udariti loptu i postići gol. Tu je i novi physics sistem za loptu, koji doprinosi realističnosti “povezivanja“ sa loptom. FIFA i PES su konkurenti već dugi niz godina. Videćemo koje će od ovogodišnjih izdanja za ove igre biti bolje.

Koja je igra vaš favorit sa ove liste?

Izvori :  PreOrderIQWikipedia

 

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR