Igra “Plastic Surgery for Barbie” skinuta sa App Store-a i Google Play-a

Igra “Plastic Surgery for Barbie” skinuta sa App Store-a i Google Play-a

880
0
PODELI
Barbie-plastic

“Plastic Surgery for Barbie” ili u prevodu plastična hirurgija za Barbiku je igra to jest aplikacija za iOS i Android uređaje, a tema joj je bila plastična hirurgija, a ciljna grupa deca. Aplikacija je povučena i skinuta sa App Store-a i Google Play-a,a jedan stručnjak je nazvao ”seksističkom i uznemirujućom”. Ipak zahvaljujući Google cache još uvek je možete videti iTunes stranicu igre, LINK

Kako izveštava BBC “Plastic Surgery for Barbie” je bila opisana kao pogodna za decu od 9 godina ili stariju.A u njoj ste mogli da pravite rezove skalpelom ili da radite liposukciju. U igri je recimo postojala žena sa većom telesnom težinom koja opisana kao “ružna”, a vaš zadatak je bio da izvršite različite medicincke procedure da bi od nje napravili mršaviju verziju originalne osobe.

plastic barbie568x568

Iako je “Plastic Surgery for Barbie” skinuta sa prodavnica aplikacija, postoji još jedna igra sa sličnom grafikom i premisom kao i ova igra, koja je dostupna i označena je pogodnom za decu od 12 godina ili stariju.

Bivši predsednik Britanskog udruženja plastičnih hirurga, Nigel Mercer je rekao za BBC da je igra “Plastic Surgery for Barbie” sramotna i da šalje pogrešnu poruku mladim ženama.

“Ova aplikacija sramotno i bez ikakvog stida koristi imena brandova namenjena deci kao što je Barbie, da bi ciljala na mladu i ranjivu decu i izložila ih seksističkoj i uznemirujućoj retorici pošto “igra” kritikuje telo nacrtanog lika koji ne zadovoljava nerealistični standard lepote”, još je rekao Mercer.

Kreator Barbie lutaka Matell je brzo izjavio da se potpuno ograđuje od “Plastic Surgery for Barbie” aplikacije i da nije imao nikakvog udela u razvoju ove aplikacije.

“U Mattelu shvatamo našu posvećenost deci ozbiljno i radimo naporno sa ciljem da osiguramo da se naš brendovi ne koristi bez naše dozvole i na način koji bi mogao biti nebezbedan ili neodgovarajući za decu”, izjavila je kompanija Mattel.

Šta vi mislite o ovoj zaista neprikladnoj igri “Plastic Surgery for Barbie”?

Izvori: Gamespot, BBC

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR