Idealno rešenje za studentske dane – Mini šporet Luxell LX 3576

Idealno rešenje za studentske dane – Mini šporet Luxell LX 3576

1918
0
PODELI

Hm, zašto mi je uopšte potreban mini šporet? Verovatno ste se to prvo upitali.

Ukoliko imate malu kuhinju, a volite povremeno da iznenadite vašu voljenu osobu kulinarskim specijalitetom, mini šporet će vas oduševiti!

Bilo da ste se odlučili za spremanje komplikovanijeg jela (musaka, lazanje), jednostavnijeg jela (sendvič, jaja, pizza, špagete, supa iz kesice), podgrevanje specijaliteta restorana ili kuvanje kafe i ostalih toplih napitaka, pa čak i kokice iz kesice, mini šporet vas sigurno neće izneveriti.

Pre svega zauzima malo prostora, tako da se može postaviti bilo gde. Lako se prenosi i olakšava selidbe. Predstavlja idealno rešenje za studentske dane. Naravno ukoliko ste student, verovatno nećete imati puno vremena za vaš šporet, ali će vam sigurno poslužiti u slučaju da vaše slobodno vreme želite da iskoristite za spremanje ukusne užine, dezerta ili toplih napitaka za bolju koncentraciju.

Model Luxell LX 3576 poseduje rernu (kapacitet unutrašnjosti 40l, gornji grejač 650W, donji grejač 1500W), dve ringle: 1000 i 1500W, što je i više nego dovoljno za kuhinju i sigurno će opravdati svoju namenu.

Luxell LX 3576

Termostat se može podešavati do 320°C. Rerna ima veliku zapreminu tako da se plehovi mogu postavljati na 4 nivoa, a možete smestiti čak i veliku tepsiju. U okviru kompleta dobijate emajliranu pravougaonu i okruglu tepsiju, tako da nećete imati dodatni trošak za kupovinu odgovarajuće tepsije.

Nakon kupovine ovog aparata i provere kako rade ringle, potrebno je proveriti kako rerna peče. Ako ne znate šta biste prvo spremili, evo jednog slatkog i jednostavnog predloga iz moje kuhinje.

Slatki krompirići iz mini rerne

Za potrebe spremanja ovog jela biće vam potrebno sledeće: 6-7 većih krompira, 1 glavica crvenog luka, 2 šargarepe, kašika masti ili 100ml ulja, vegeta

Slatki krompirićiPriprema: Prvo u pleh stavite kašiku masti, nakon toga pleh stavite u rernu i podesite temperaturu na 150°C. U međuvremenu dok se mast zagreje, očistite/operite krompir i iseckajte ga na krupnije komade i ostavite ga u jednu krpu da se malo prosuši (u suprotnom mast će da “zacvrči” na sve strane). Nakon toga očistite luk i šargarepu. Kada se mast skoro zagrejala izvadite je iz rerne i stavite na podmetač. U pleh dodajte krompire, preko njih željenu količinu začina (supena kašika vegete biće dovoljna) i povrh svega iseckajte luk na veće kolutove i šargarepu isečenu po dužini na trakice. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 150°C. Nakon 20-ak minuta promešajte krompir i povećajte temperaturu na 180°C. Ostavite ih još nekih 7-8 minuta kako bi lepo porumeneli.

*Možete naravno preko krompira dodati i na primer belo meso iseckano na sitne komadiće, ukoliko vam studentski budžet dozvoli. 🙂

Ukoliko vam se svideo moj recept i želite da spremite slatke krompiriće, a pri tome nemate šporet, već danas možete poručiti Luxell LX 3576 mini šporet posetom ovog linka.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR