I ZTE pravi Octa-core procesor

I ZTE pravi Octa-core procesor

682
0
PODELI
ZTE WiseFone 7550s

Na tržištu mobilnih čipova uskoro će se naći još jedan takmičar. ZTE će uskoro predstaviti svoj osmojezgarni procesor i ugrađivaće ga u svoje uređaje.

Breaker

Proizvođači masovno traže i proizvode svoje alternative čipova poznatih proizvođača kao što su Qualcomm i MediaTek. Samsung, iako i dalje koristi Qualcomm-ove procesore u mnogobrojnim uređajima, dizajnirao je svoj Exynos procesor, baziran na ARM arhitekturi, koji će biti predstavljen za par dana i podržavaće Heterogeno Multi Procesiranje (HMP). Prateći korake konkurencije, govori se da će i LG uskoro predstaviti svoj procesor pod nazivom LG Odin.

ZTE WiseFone 7550s

Sada se i ZTE pridružuje ovom tržištu i predstaviće svoj octa-core procesor, sa trenutnim nazivom WiseFone 7550s. Detalji još uvek nisu poznati. Ne zna se da li će ZTE ispratiti MediaTek-ov čipset i implementirati pravi octa-core procesor, ili će iskoristiti proverenu big.LITTLE ARM arhitekturu, koja se sastoji od četiri štedljiva Cortex A7 i četiri moćna Cortex A15 jezgra, što trenutno koristi Samsung.

Očekuje se da ZTE predstavi veliki broj uređaja na CES 2014 sajmu sledeće nedelje, ali priča se da WiseFone 7550s neće biti predstavljen pre Mobile World Congress događaja u februaru.

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR