I u sledećim iPhone modelima Samsung čipovi?

I u sledećim iPhone modelima Samsung čipovi?

580
0
PODELI

Odnosi između Apple-a i Samsunga izgleda da nisu dovoljno napeti da bi sprečilo proizvođača elektronike iz Južne Koreje da proizvodi čipove koji će, navodno, biti u sledećim iPhone-ovima.

Samsung će snabdevati Apple sa A9 čipovima izrađenim u 14-nanometarskom procesu počevši sa 2015. godinom, po rečima Korea Economic Daily. Čipovi će biti u proizvodnji 2015. godine i biće upotrebljeni u iPhone 7 modelu, sredinom 2015. godine, piše u izveštaju.

Izveštaj stiže baš par nedelja nakon što je druga izveštačka agencija izjavila da su Apple i Taiwan Semiconductor Manufacturing Company postignuli trogodišnji sporazum za razvoj Apple-ovih čipova iz A serije, pa sve to čipa zvanog A9.

Do danas, Samsung je bio ekskluzivni proizvođač Apple-ovih čipova A serije za iOS uređaje, uključujući trenutni A6 čip. Ali Apple je navodno smanjio porudžbine čipova sledeće generacije od ovog proizvođača iz Južne Koreje, jer pokušava da time postane nezavisniji od ovog konkurenta.

Apple je navodno pokušao da dobije ekskluzivni ugovor za TSMC čipovima za pametne telefone, čime taj ugovor ima vrednost od 1 milijardu dolara. Taj ugovor bi osigurao da Apple ima rezervisanu proizvodnju, ali je ta ponuda odbijena, uključujući i slična ponuda upućena Qualcomm-u, prijavio je Bloomberg prošlog meseca.

Apple navodno istražuje mogući dogovor sa proizvođačem Globalfoundries, kako bi im oni proizvodili čipove za naredne generacije iOS uređaja, što bi kompaniji dalo kontrolu nad dizajnom i proizvodnjom, nalik onoj koju ima Intel. Ipak, kako stvari stoje, za sada od toga nema ništa.

 

Izvor: CNet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR