Huawei Tron – Android konzola

Huawei Tron – Android konzola

1015
0
PODELI

Iako je budućnost Android konzola za igru još uvek nepoznata, Huawei je ipak odlučio da učestvuje u tom polju industrije.

Breaker

Huawei je na CES sajmu prikazao Android konzolu, baziranu na Tegra 4 čipsetu, pod nazivom Tron. U pitanju je uređaj cilindričnog oblika koji dolazi u paketu sa bluetooth kontroler. Kontroler Tron konzole prilično liči na Xbox 360 kontroler.

Huawei Tron 03

Tron konzola pokreće svoj interfejs koji prekriva Android JellyBean (4.2.3) i nudi čist meni za pristup igrama, Huawei prodavnici, video snimcima, aplikacijama i drugim mogućnostima. Šetnja kroz meni je prilično jednostavna i lagodna, zahvaljujući dobroj integraciji sa kontrolerom.

Huawei Tron 04

Kada je u pitanju prostor za podatke, Tron će biti dostupan u dve verzije – sa 16GB i 32GB memorije, ali memorija će moći da se proširi microSD memorijskim karticama do 64GB ukupnog prostora. Prisutna je i podrška za Ethernet, USB 3.0, audio izlaz, WiFi 802.11 a/b/g/b i 2GB RAM-a.

Huawei Tron 05

Tron konzola smeštena je u glossy kućište bele (ili crne) boje i poseduje veliki taster za uključivanje koji prekriva gornju stranu. Vrlo zanimljiv dizajn, moramo priznati.

Tron kontroler umnogome podseća na Xbox 360 kontroler, čak je i raspored tastera skoro identičan. Na samom kontroleru se nalazi i konektor za slušalice, što je vrlo praktična opcija.

Huawei Tron 02

Gejmplej na konzoli je prilično dobar, mada pritisak na taster kontrolera prati određeno kašnjenje. Nadamo se da će to biti ispravljeno u finalnoj verziji konzole. Android igre će morati da se blago preprave kako bi se prodavale preko Huawei prodavnice, ali verujemo da ručna instalacija igara neće predstavljati problem. Puštanje videa u 4K rezoluciji je isto moguća.

Huawei Tron 01

Huawei još uvek nije objavio konačnu cenu Tron konzole, ali će navodno cena biti ispod 150 dolara. Na žalost, Huawei Tron će za sada biti dostupan samo u Kini.

 

Izvor: Engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR