Huawei predstavio octa-core procesor

Huawei predstavio octa-core procesor

1190
0
PODELI

Huawei je poznat u industriji mobilnih uređaja, ali činjenica da on pravi svoje čipove preko HiSilicon kompanije je relativno nepoznata. Glavni odgovorni za kompaniju Huawei, Ričard Ju, rekao je da kompanija učestvuje na tržištu čipova i da je spremna da ponudi octa-core procesor.

Breaker

Kompanija je predstavila dva nova mobilna procesora visokih preformansi koji su izrađeni u 28nm tehnologiji, jedan je četvorojezgarni, a drugi je osmojezgarni. Četvorojezgarni čip zasnovan je na Cortex-A9 arhitekturi. Ali zanimljiviji, osmojezgarni procesor, za koga se veruje da najverovatnije prati Samsung-ove korake i implementira big.LITTLE arhitekturu, poseduje četiri štedljiva Cortex-A7 jezgra i četiri moćna Cortex-A15 jezgra. Još uvek nije poznato da li ovaj procesor poseduje Heterogeni Multi-Procesing (HMP) koji omogućava istovremenu rad svih osam jezgara odjednom. I ne samo to, ovaj čip podržava multi-modi LTE kako bi podržao i WCDMA i TD-SCDMA tipove mreža.

Huawei logo

Huawei-jev SoC nije tako poznat, pogotovu u poređenju sa kompanijama poput Samsung, Qualcomm ili MediaTek. Vrlo mali broj uređaja koristi trenutnu generaciju njegovih K3 V2 čipova, računajući čak i Huawei. Ipak, nadolazeći pametni telefon, Huawei P6S, posedovaće Huawei octa-core procesor.

Ričard Ju je ukratko rekao da će Huawei uskoro preći na 64-bitne procesore i time sustići konkurenciju.

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR