Huawei najavio TalkBand B1 pametnu narukvicu

Huawei najavio TalkBand B1 pametnu narukvicu

1533
1
PODELI

Na svojoj MWC 2014 konferenciji za novinare, Huawei je najavio da ulazi na tržište nosivih uređaja sa svojom pametnom narukvicom – TalkBand B1.

Breaker

TalkBand je dizajniran ne samo da se takmiči sa proizvodima za fitnes poput Nike FuelBand i FitBit, već i da se bori protiv sličnih nadolazećih proizvoda kompanija Sony i LG.

Iako TalkBand ima fitnes funkcije koje govore koliko kalorija je potrošeno ili koliko koraka je napravljeno, poseduje u par funkcija pametnog sata. Kao prvo, ova narukvica pokazuje vreme i nadolazeće pozive na svom fleksibilnom ekranu od 1.4 inča. Pored toga, ugrađena Bluetooth 4.1 slušalica omogućava da se pozivi obavljaju bez vađenja telefona iz torbe ili džepa.

Huawei TalkBand B1

TalkBand, takođe, nudi praćenje spavanja i pametni alarm koji je dizajniran tako da probudi korisnika kada se nalazi u najboljoj tački ciklusa spavanja.

TalkBand B1 je težak samo 26 grama i tanak 14.6mm. Ugrađena je baterija od 90mAh za koju Huawei kaže da traje šest dana bez potrebe da se puni, a od nule se može napuniti za samo 2 sata preko USB porta.

Naravno, to vreme trajanja od 6 dana zavisi od načina korišćenja i vremena razgovora koji obavljate preko nje.

Dok Huawei reklamira TalkBand B1 kao savršenog saputnika za svoje druge proizvode poput MediaPad X1 telefon/tablet hibrida, TalkBand B1 će zapravo raditi sa bilo kojim Android uređajem koji ima Android 2.3 ili noviji.

TalkBand B1 možda neće imati punu funkcionalnost pametnog sata, poput Galaxy Gear 2 ili Pebble, ali može biti odličan ukoliko želite da pratite svoju fizičku aktivnost i obavljate telefonske pozive u isto vreme.

Izlazak Huawei TalkBand B1 zakazan je za mart na Kinesko tržište, dok će nakon toga biti dostupan i u Japanu, Bliskom istoku, Rusiji i zapadnoj Evropi.

Što se cene tiče, koštaće 99 eura u Evropi.

 

Izvor: Android Authority

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR