HTC prodaje udeo u kompaniji Beats

HTC prodaje udeo u kompaniji Beats

878
0
PODELI
Beats i HTC

HTC je upravo objavio da će Beats Electronics otkupiti preostalih 25% udela koje HTC poseduje u kompaniji Beats. Suma za koju će HTC prodati svojih preostalih 25% je 265 miliona dolara i tako okončati dvogodišnje partnerstvo, koje ionako nije postiglo neki uspeh.

To je prilično dobra prodaja, što se HTC-a tiče, jer je 2011. godine HTC otkupio 50.1% Beats Electronics-a za 300 miliona dolara, a godinu dana kasnije je prodao nazad 25%.

Beats, sa druge strane, je krenuo u globalnu ekspanziju, šireći svoju liniju proizvoda izvan slušalica i krenuo je sa proizvodnjom zvučnika, audio sistema za vozila i, uskoro, servis za striming muzike.

HTC Sensation XL Beats

Dr Dre i kompanija će, kako glasine kažu, naći novog investitora sa novčanim sredstvima koja bi potpomogla razvoj ove kompanije. HTC je izjavio da je “nastaviti sa partnerstvom Beats u budućnosti”, ali u izjavi nije bio naveden razlog prodaje udela.

Ko bi rekao da će se stvari ovako odvijati. Do skoro smo mislili da će HTC  postići veliki uspeh, dok će Beats propadati. Ali izgleda da je situacija obrnuta.

 

Šta vi mislite o Beats tehnologiji i brendingu na HTC telefonima? Da li mislite da je to dobra i korisna stvar za HTC?

 

Izvor: Engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR