HTC pravi sledeći Nexus 8 tablet

HTC pravi sledeći Nexus 8 tablet

658
0
PODELI

Novi izveštaj DigiTimes-a ide u prilog glasinama da se Google obratio kompaniji HTC kako bi u saradnji stvorili novi Nexus tablet uređaj. Prethodni izveštaji govorili su da Google radi na nasledniku Nexus 10 tablet uređaja i da će biti predstavljen u trećem kvartalu 2014. godine. Međutim, ovaj izveštaj kaže da je promena partnera za proizvodnju samo početak i da će Nexus 10 biti smanjen u Nexus 8.

Breaker

Prema glasinama, Google je sklopio partnerstvo sa kompanijom HTC kako bi oni proizveli tablet računar sa ekranom od 8 inča, koji će biti predstavljen u trećem kvartalu ove godine. Izbor HTC-a za partnera je malo čudan, jer kompanija HTC već godinama ne učestvuje na tržištu tablet računara, ali ovo nije prvi put da Google i HTC sarađuju i prave Nexus uređaj. Prvi Android uređaj ikada pravila je kompanija HTC (setimo se HTC Dream modela), a potom i Nexus One, prvi Nexus pametni telefon. Poslednje dve verzije Nexus 7 tablet računara pravio je Asus. Ipak, prodaja nije bila tako uspešna kako su se nadale obe kompanije, pa je, izgleda, Asus spreman da učestvuje na tržištu tableta bez ograničenja od strane Google-a.

HTC Flyer

Još jedna zanimljivost u priči je da koji god tablet Google objavi kasnije u toku godine, to će biti poslednji Nexus tablet uređaj. Tako da bi HTC Nexus tablet mogao biti prava retkost. Izvori od poverenja govore da Google Nexus tableti nisu imali značajan uticaj na tržište tableta, pa je to i razlog za odluku Google-a da prestane sa proizvodnjom tablet računara.

Uzimajući u obzir da Google radi na brojnim drugim projektima, poput Google Glass, Android Wear platformi, pa i Project Ara, povlačenje sa tržišta tablet računara i ne mora biti loše.

 

Izvor: Talk Android

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR