HTC One M9 zvanično predstavljen!

HTC One M9 zvanično predstavljen!

1270
0
PODELI

HTC One serija telefona drži se određenog dizajna od 2013. godine, a izgleda se ni sa One M9 ništa neće promeniti na tom polju. Nakon brojnih curenja informacija, One M9 je zvanično predstavljen na MWC sajmu u Barseloni!

Breaker

Pored blago izmenjenog dizajna, HTC je izbacio UltraPixel i Duo kamere koje su krasile prethodne modele i odabrao standardnu kameru od 20.7Mpix.

HTC One M9 06

Iako je trend da raste dijagonala ekrana, HTC je zadržao displej od 5 inča i 1080p rezoluciju, što će mnogi znati da cene. Prednja strana telefona je zadržala dizajn od M8 modela, sa BoomSound zvučnicima na gornjoj i donjoj strani i HTC logoom ispod ekrana.

HTC One M9 02

HTC kaže da M9 sada podržava Dolby 5.1 surround ozvučenje, što je vrlo ambiciozno za telefon. Kamera na prednjoj strani je ista kao 4-UltraPixel kamera koja se nalazi na poleđini M7 modela. Raspored tastera je malo izmenjen i sada je taster za uključivanje na desnoj strani, odmah pored odvojenih tastera za kontrolu zvuka.

HTC One M9 BoomSound Dolby

HTC One M9 Ultrapixel prednja

Iako je One M9 i dalje “Unibody”, boja okvira telefona se razlikuje od ostatka uređaja, što je zanimljiva promena. Iako je kompletno izrađen od metala, okvir telefona će se izdvajati bojom – srebrni model će imati zlatni okvir. Crna verzija će ipak imati crni okvir.

HTC One M9 03

Poleđina telefona, zahvaljujući izmenjenoj kameru, najviše se promenila u odnosu na prethodni model. HTC je izbacio UltraPixel senzor i odabrao konvencionalniji senzor od 20 megapiksela i standardnim Dual LED blicem. Sočivo kamere prekriveno je safirnim staklom.

Telefon pokreće vrhunski Qualcomm Snapdragon 810 procesor, a prisutno je i 3GB RAM memorije, 32GB interne memorije i slot za memorijsku karticu. Naravno, podržan je LTE.

HTC One M9 05

Dimenzije telefona su se blago izmenile i iznose 144.2 x 69.3 x 9.6mm. To znači da je malo kraći i uži u odnosu na One M8.

Što se softvera tiče, naravno, u pitanju je Android 5.0 prekriven novim HTC Sense 7 korisničkim interfejsom. Sense 7 donosi više opcija za prilagođavanje korisniku,

pa su sada prisutne teme i folderi koji predlažu korisniku aplikacije.

 

HTC One M9 će krenuti sa prodajom sredinom Marta u Evropi, Aziji i Severnoj Americi u Sivoj boji, Srebrno-zlatnoj i roze boji. Očekuje se da cena bude oko 650 eura.

 

 

Izvor: AndroidPolice

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR