HTC 10 predstavljen – 5.2″ QHD, 12Upix kamera

HTC 10 predstavljen – 5.2″ QHD, 12Upix kamera

1173
0
PODELI

Na svom web sajtu, HTC je predstavio svoj novi flegšip telefon – HTC 10. Ovo je smartfon za koga se proizvođač nada da će steći veliku popularnost. I, znate šta, možda mu i uspe!

Breaker

HTC ovaj model promoviše rečima “Snaga desetke” (Power Of 10) što, očigledno, simbolizuje “veličinu i nezavisnost ali i celinu koja je bolja od skupa svojih pojedinačnih delova”. Drugim rečima, kompanija tvrdi da najnoviji flegšip model nudi više od metalnog dizajna, poboljšane kamere i većih performansi.

HTC 10 03

 

HTC 10 01

Kompanija navodi da je HTC 10 podvrgnut testiranju u trajanju od 168 sati na ekstremnim temperaturama u granicama od -20C do +60C, preko 10.000 padova, krivljenja, grebanja i testova korodiranja.

Što se kamera tiče, ima “prvi optički stabilisan senzor sa većim otvorom blende od f/1.8” na prednjoj i zadnjoj kameri, veće senzore, 12 miliona UltraPixela, laserski autofokus na poleđini, široko-ugaono sočivo i ekran sa blicem na prednjoj strani. Kamera na HTC 10 je zamišljena da se pokreće za samo 0.6 sekunde. Podržan je i RAW format.

HTC 10 kamera

HTC takođe tvrdi da 10 poseduje “prvi na svetu 24-bitno Hi-Res snimanje zvuka, hvata 256 više detalja od standardnih snimača, na duplo većem frekvencijskom opsegu”. Telefon ima ugrađeno pojačalo za slušalice koje pruža dva puta više snage od standardnog pojačala, mogućnosti upscale-a sa 16-bit na 24-bit audio i digitalnu na analognu konverziju. BoomSound Hi-Fi zvučnici imaju odvojen visokotonac i woofer i posebno pojačalo za svaki od zvučnika.

HTC 10 05

Kada su performanse u pitanju, HTC kaže da je quad HD ekran sa 30% više boja i 50% osetljiviji na dodir u odnosu na prethodnika. Kompanija navodi da čitač otiska prsta otključava telefon za samo 0.2 sekunde i da je algoritamski dizajniran da sve brže prepoznaje korisnika. Takođe, baterija se puni do 50% za samo 30 minuta.

HTC je ovom prilikom predstavio i novi Freestyle Layout, koji u suštini znači da se ikone ne moraju ređati rešetasto. Ikone, stikeri i widgeti se mogu postavljati gde god korisnik poželi, mogu se organizovati po nivoima, u grupama, povezivati stikeri sa aplikacijama i još mnogo toga.

HTC 10 Free Layout

Ovo su specifikacije HTC 10 modela:

 • Displej: 5.2-inča, Quad HD (2560 x 1440 piksela), super LCD 5
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 820
 • OS: Android 6.0 with HTC Sense
 • Memorija: 4GB RAM, 32GB/64GB interne memorije, proširiva do 2TB preko microSD
 • Kamera na poleđini: 12MP (HTC UltraPixel 2), laserski autofokus, Optička stabilizacija slike (OIS), f/1.8 otvor blende, Pro mode, Auto-HDR, Zoe Capture, hyperlapse, 12X Slow motion mod, 4K video snimanje sa Hi-Res Audio
 • Kamera na prednjoj strani: 5MP (1.34MICROm piksela), autofokus, Optička stabilizacija slike (OIS), f/1.8 otvor blende sa ultra širokougaonim sočivom, Live Makeup, Auto-HDR
 • Zvuk: HTC BoomSound Hi-Fi Edition, Dolby Audio, Personal Audio Profile, Hi-Res Audio sertifikovan, Hi-Res Audio slušalice, tri mikrofona sa poništavanjem šuma, Hi-Res Audio Stereo snimanje
 • Konekcija: USB Type-C
 • SIM kartica: Nano SIM
 • Povezivanje: NFC, BT 4.2, Wi-Fi@: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz)
 • Senzori: Čitač otiska prsta, Sensor Hub
 • Baterija: 3,000 mAh

 

HTC 10 će se isporučivati u četiri boje – Karbon Siva, Glečer Srebrna, Topaz Zlatna i Kamelija Crvena. Već je dostupan za poručivanje sa HTC web sajta po ceni od 700 dolara, a u maju kreće sa isporukom širom sveta.

 

 

Izvor: VentureBeat

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR