HP predstavio najtanji laptop na svetu

HP predstavio najtanji laptop na svetu

1744
2
PODELI

Kompanija HP najavila je novi 13-inčni laptop „Spectre“, koji očigledno predstavlja odgovor na Apple-ov MacBook u pogledu dizajna.

Breaker

Kao što možete da vidite sa slika, u dizajn je uloženo mnogo truda. Ojačan je ugljeničnim vlaknima i obrađenim aluminijumom sa mešavinom mat tamno sivih i sjajno bakarnih presvlaka. Pored prefinjenog izgleda, poput nakita, HP tvrdi da je Spectre najtanji laptop do sada, debljine 10.4mm (poput AAA baterije). Bakarna presvlaka je ručno izrađena, dok je klip šarke impresivno skriven zbog čega poseduje premijum izgled.


Poseduje moćnu unutrašnjost, od izbora Skylake Core i5-6200U ili Core i7-6500U procesora, pa do 8GB RAM memorije i 512GB prostora za skladištenje.

HP Spectre

Međutim, ne želite da posedujete laptop Spectre radi impresioniranja prijatelja i porodice, rekao je Kevin Frost.

„HP Spectre je najtanji laptop na svetu, za razliku od drugih super tankih računara na tržištu, ovaj laptop ne ugrožava njegovu moć i funkcije“.

Činjenica koja vas možda može razočarati jeste da ne poseduje ekran osetljiv na dodir, već je “samo” IPS. Što se tiče sistema za hlađenje, nije implementiran tradicionalni sistem koji gura topao vazduh direktno napolje, već je umesto toga dizajniran da tokom rada hladan vazduh povlači unutra, oslanjajući se na pozitivan pritisak za ventilaciju na topao vazduh. Kompanija ovaj sistem naziva „hiperbaričnim hlađenjem“ – najboljim rešenjem za sprečavanje obaranja takta procesora usled povišene temperature.

HP Spectre

Ima tasturu sa pozadinskim osvetljenjem i stakleni trekped, duple zvučnike koji zahvaljujući saradnji sa stručnjacima iz Bang&Olufsen pružaju odličan zvuk i bez slušalica. Za povezivanje koristi tri porta USB Type-C na poleđini, sva tri se mogu koristiti za punjenje uređaja, dok samo dva podržavaju Thunderbolt 3, što je dobra vest ako planirate da priključite eksterne 4K monitore.

HP Spectre

Ako se pitate o trajanju baterije, HP kaže da bi trebalo izdrži devet i po sati korišćenja. A sa težinom od 1.11Kg, predstavlja prilično lagan uređaj.

Osnovni model (Core-i5, 8GB RAM, 256GB SSD) biće dostupan u HP prodavnicama počevši od 25.aprila po ceni od 1.169$ i u BestBuy od 22.maja po početnoj ceni od 1.249$.

Izvor: neowin

2 KOMENTARA

    • Poštovani,
      Nažalost, nije nam poznato da li će biti dostupan i na našem tržištu. Svakako pratite naš web sajt u slučaju da ga uvrstimo u ponudu u narednom periodu. 🙂

POSTAVI ODGOVOR