HP predstavio laptop tanji od MacBook Air

HP predstavio laptop tanji od MacBook Air

693
0
PODELI

HP je danas predstavio novi model laptopa koji je tanji i lakši od MacBook Air modela – Elitebook Folio 1020!

Breaker

Iako HP pominje vrlo malu debljinu, ne cilja konkretno Apple. HP kaže da je Folio 1020 dizajniran sa poslovnim korisnicima na umu: laptop poseduje propratni enterprise port i čitač otiska prsta za sigurnost. Prošao je sve testove slučajnog ispuštanja, za svaki slučaj.

HP EliteBook Folio 1020 01

HP Elitebook Folio 1020 poseduje prilično dobre specifikacije – 8GB RAM memorije, SSD od 128GB-256GB i autonomiju baterije od čak 9 sati rada. Pokreće ga Intel Core M procesor, što znači da se hladi pasivno, bez ikakvih kulera. To je dobra vest za one koji žele tihu i hladniju mašinu, ali ostaje nam da vidimo kakve performanse će ovi procesori biti u stanju da pruže.

HP EliteBook Folio 1020 03

Važno je pomenuti da Folio 1020 dolazi u dve verzije, a samo jedna je lakša od Air-a. Standardna verzija je malo teža i poseduje 1080p displej od 12.5 inča, ali postoji mogućnost kupovine verzije sa ekranom osetljivim na dodir. Folio 1020 Special Edition je lakša, jedva preko 1Kg, i poseduje kućište od karbonskih vlakana i magnezijuma. Special Edition model poseduje quad HD displej od 12.5 inča, ali nema ekran osetljiv na dodir.

HP EliteBook Folio 1020 05

 

Standardna verzija će krenuti sa prodajom tokom februara, dok će Special Edition verzija biti dostupna u aprilu. Cene još uvek nisu poznate.

 

 

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR