HP-ov smart telefon Falcon, biće predstavljen na MWC 2016!

HP-ov smart telefon Falcon, biće predstavljen na MWC 2016!

750
0
PODELI

Pre par nedelja, na internetu su proceurele informacije o misterioznom smart telefonu koji pokreće Windows 10 Mobile operativni sistem. HP Falcon, kako mu je bilo kodno ime u tom trenutku, imao je zaista moćne karakteristike, ali je služio samo kao benčmark uređaj. Međutim, Dr. Windows, nemačka novinarska grupa koja se bavi tehnologijom, tvrdi da ima izvor koji potvrđuje da je Falcon telefon stvaran, i da bi uskoro mogao biti predstavljen.

Prepotstavljajući da izvor ne laže, HP Falcon je proizvod Hewlett-Packard-a, i biće telefon usmeren ka poslovnim korisnicima. Falcon bi bio prvi smart telefon koji radi na Windows 10 Mobile platformi, a ne nosi brend Lumia, i veruje se da će zvanično biti predstavljen na Svetskom Kongresu Mobilne tehnologije (MWC) 2016-e godine.

Ako još niste upoznati sa ovim uređajem, na slici ispod možete pogledati njegove specifikacije.

lumia-snapdragon-820

 

 

Verovatno najzanimljivije za ovaj telefon, je činjenica da ga pokreće Qualcomm Snapdragon 820 procesor, čip koji pruža bolje performanse Snapdragon 808, koji se nalazi na poslednjim modelima Lumia 950/950 XL. Snapdragon 820 bi trebalo da bude dovoljno jak da pruži dovoljno snage Mikrosofotovoj Continuum funkciji, čineći ga tako boljim računarom generalno, ne samo jačim mobilnim telefonom.

Sajt, Dr. Windows, još navodi, da iako Falcon postoji, i trenutno je u fazi testiranja postoji mogućnost da HP napusti ceo projekat. To ne bi bilo veliko iznenađenje, s obzirom da je Windows 10 Mobile praktično još u začetku, a da je prodaja Windows smart telefona u 2015-oj godini značajno opala. S druge strane, mogućnosti HP Falcon smart telefona bi obradovale većinu korisnika. U svakom slučaju, ostaje nam da čekamo do februara za više informacija.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR