HP Chromebook 13 će imati Intel Core M Skylake procesor

HP Chromebook 13 će imati Intel Core M Skylake procesor

972
0
PODELI

HP nam predstavlja svoj prvi Chromebook vredan pažnje: HP Chromebook 13. Tanka, metalna mašina iznenadiće vas svojim specifikacijama.

Breaker

HP Chromebook 13 će prvi koristiti Intel Core M Skylake procesor, najverovatnije 16GB RAM-a, dok njegov 13.3-inčni ekran može prikazati rezoluciju do 3200x1800pix. Chromebook 13 je HP-ov odgovor na pitanje: “Kako bi izgledao Macbook koji pokreće Chrome?”

HP Chromebook 13

HP je sarađivao sa Google-om oko dizajna laptopa. Ali to ne bi trebalo da vas čudi, s obzirom da Google već dugo traži mašinu koja će prikazati sposobnosti Chrome OS-a čineći ekosistem privlačnijim. Sa Pixel-om starim godinu dana i cenom od 999$, Chromebook 13 naizgled dolazi kao svežija i pristupačnija alternativa.

Korišćenjem Core M trebalo bi da se omogući 11.5 sati trajanja baterije, što je u rangu sa MacBook-om. Poseduje dva USB porta, USB 3.0, priključak za slušalice i čitač microSD kartice (ali ne pune veličine).

HP Chromebook 13

Težak je 2.86kg, debljine nešto više od pola centimetra. Telo je napravljeno od brušenog aluminijuma, koji mu pruža solidan izgled.

HP Chromebook 13

HP planira da Chromebook 13 ponudi kao rešenje poslovnim korisnicima. Ali bi možda bio težak za prodaju kompanijama koje nisu u potpunosti oslonjene na Google ekosistem, iako HP misli da će ipak uspeti da ih ubedi. Pored laptopa HP uvodi i Elite USB-C Docking Station, koji je u stanju da poveže Chromebook 13 sa dva ekrana i nizom periferija.

HP Chromebook 13

Chromebook 13 bi trebalo da se isporučuje u maju, sa cenom  od 499$, ali ćete morati da platite mnogo više za potpunu specifikaciju modela. Za 499$ dobijate isti kvalitet izrade, ali ograničenu unutrašnjost – nećete imati Core M procesor, već samo Pentium čip. I bez obzira koliko novca potrošili, nijedan model neće biti dostupan sa ekranom osetljivim na dodir.

HP Chromebook 13

Ovo je dobar trenutak da vidimo kako novi Chromebook napada tržište. Uskoro nam se bliži Google IO konferencija, tako da ćemo verovatno videti Chrome i Android kako ukrštaju puteve. Već smo videli znake Android aplikacije otvorene na Chromebook-u, što bi laptopove učinilo mnogo korisnijim. Ipak moramo sačekati još nekoliko nedelja, ali očekujemo da će sledeći mesec biti veoma dobar za Chromebook-ove.

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR