HP će omogućiti AMD FreeSync kod svojih laptopova sa AMD GPU

HP će omogućiti AMD FreeSync kod svojih laptopova sa AMD GPU

1758
0
PODELI

Prema obaveštenju za javnost, HP planira da omogući AMD FreeSync tehnologiju kod svih svojih laptop računara koji su zasnovani na AMD grafičkim čipovima!

Breaker

Kompanija HP planira da omogući AMD FreeSync tehnologiju kod svih svojih laptopova koji poseduju AMD grafički čip u drugoj polovini ove godine.

AMD logo

Neki novinari navode da je HP odabrao AMD pre konkurentske Nvidia kompanije, pa je Agam Shah iz PCWorld-a izjavio da je “ugovor između kompanija AMD i HP mala pobeda za AMD nad rivalom, Nvidijom”. Dok je Jon MartinDale iz Digital Trends izjavio da “Nvidia G-Sync i AMD FreeSync nude malo drugačiju alternativu za V-Sync, a HP je odabrao FreeSync.”

Da podsetimo, AMD FreeSync je tehnologija omogućava bolju komunikaciju između monitora i grafičke karte (ili APU-a, u ovom slučaju) i nudi tečnije korisničko iskustvo prilikom nižeg frejmrejta tako što izjednačava vreme osvežavanja ekrana (refresh rate) sa izlazom iz grafičke karte, pa na taj način smanjuje kočenje i “cepanje” prikaza.

HP logo

 

Ovo je vrlo lepa vest za sve vlasnike HP laptop računara sa AMD grafičkim kartama, a verujemo da će i mnogi drugi proizvođači ovo ispratiti.

 

 

Izvor: AMD

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR