Hologram u pametnim telefonima 2015. godine

Hologram u pametnim telefonima 2015. godine

561
0
PODELI

Mnogi se sigurno sećaju naučno-fantastičnih filmova koji prikazuju kako uređaji za komunikaciju poseduju projekcione holograme. Umesto da stavljaju telefone blizu glave kako bi razgovarali, u filmovima su razgovarali pomoću hologramskih prikaza. Kul, zar ne? Verovatno niste ni sanjali da će takva tehnologija ubrzo i nama postati dostupna?

Breaker

Ispostavilo se da takva tehnologija stiže već 2015. godine. Ovo je zahvaljujući napretku u tehnologiji od strane kompanije pod imenom Ostendo, koja je uspela da napravi hologram sa svojom 5.000 PPI projekcijom koju će uskoro ugrađivati u pametne telefone u drugoj polovini 2015. godine. To znači da će mašta uskoro postati stvarnost za samo godinu dana!

ostendo hologram

Ostendo je ovo uspeo da postigne spajajući procesor za obradu slike sa brojnim micro LED-ovima kako bi napravio Quantum Photonic Imager. Za rezultat, dobijen je projektor veličine tik-tak bonbona koji se može smestiti u većinu današnjih pametnih telefona. Kompanija je izvršila demonstraciju pred ljudima iz Wall Street Journal, i uspešno je projektovala 3D kocku.

Kako stvari stoje, Ostendo radi sa proizvođačima pametnih telefona kako bi napravila 2D projektor, ali očekuju da tehnologija za izradu 3D projektora sazri i krene sa ugradnjom u drugoj polovini 2015. godine. Prema osnivaču kompanije, Husein S El-Goruri, “Tokom godina je moć obrade podataka kod uređaja značajno uvećana, kao i brzina protoka podataka, ali je izostao napredak kod prikaza.”

On je tom prilikom naveo i da je “displej poslednja granica”.

 

Izvor: UberGizmo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR